Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Φυτά εσωτερικού χώρου

Φιλτράρισμα προιόντων / τιμή


Φυτά εσωτερικού χώρου

Η διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια μόδα που συνεχώς αυξάνεται και επεκτείνεται τα τελευταία χρόνια από επαγγελματικούς χώρους ως και τη διακόσμηση σπιτιού. Στο κατάστημά μας, Laura Flowers μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τα σωστά φυτά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν και ομορφαίνουν τη ζωή με πολλούς τρόπους!

Τα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού ενισχύουν τη διάθεσή μας με θετική αύρα, ηρεμία και αισιοδοξία. Επιπλέον, αναβαθμίζουν αισθητικά  και λειτουργικά τους χώρους καθώς μειώνουν τις δυσάρεστες οσμές και να μαγνητίσουν τη σκόνη που υπάρχει στον χώρο.

Ως επί τω πλείστον, αποκαθιστούν την ξηρασία στην ατμόσφαιρα ενός χώρου, η οποία χάνεται από τον κλιματισμό ή τη θέρμανση, απελευθερώνοντας υγρασία.

Πώς επιλέγουμε τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου;

Τα φυτά που αναπτύσσονται στην Ελλάδα ως εσωτερικού χώρου καλλιεργούνται σε χώρες με θερμότερο κλίμα, ως υπαίθρια φυτά. Τα πιο πολλά φυτά εσωτερικού χώρου στη χώρα μας παραμένουν στο στάδιο της βλαστικής ανάπτυξης και δεν ανθίζουν. Η διακοσμητική τους αξία επηρεάζεται κυρίως από το σχήμα του φυτού, το μέγεθος, το χρώμα και την υφή των φύλλων.

Σχήμα του φυτού εσωτερικού χώρου

Αυτό που θα παρατηρήσει κανείς με την πρώτη ματιά είναι το μέγεθος και η πυκνότητα του φυτού εσωτερικού χώρου. Κατάλληλα φυτά για εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι η δράκαινα μαρτζινάτα ή η μπουκαρνέα. Επίσης, ξεχωρίζουν για την ανάπτυξη τους η σανσεβιέρια, και για τη θαμνώδης ανάπτυξη τους οι κρίνοι, το ανθούριο και η σεφλέρα. Για τη ψηλή ανάπτυξη τους προτιμάται η παιωνία ή η γκουσμάνια, καθώς και τα φυτά που έχουν σχήμα φτέρης. Τα αναρριχώμενα κρεμοκλαδές όπως το χόγια, ο κισσός και το Creeping Fig Αμπέλου προτιμούνται περισσότερο για επιτραπέζια φυτά εσωτερικού χώρου.

Σχήμα φύλλων φυτού εσωτερικού χώρου

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη διακοσμητική αξία των φυτών εσωτερικού χώρου είναι το σχήμα των φύλλων τους. Το σχήμα των φύλλων καθορίζει την τελική επιλογή του φυτού. Υπάρχουν πολλά σχήματα φύλλων, το καθένα με τη δική του ομορφιά. Οβάλ, λογχοειδή, φοίνικα, σε σχήμα καρδιάς, κυματιστά…

Αξίζει να αναφερθούν για το ιδιαίτερο σχήμα των φύλλων τους τα μεγάλα οβάλ φύλλα που όταν ωριμάσουν αποκτούν τις γνωστές τρύπες. Οι κρίνοι με τα μεγάλα και έντονα φοίνικα φύλλα. Επίσης η φτέρη της οποίας τα φύλλα έχουν πτεροειδές σχήμα και τα φυτά με οδοντωτό φύλλωμα.

Μέγεθος φύλλων φυτών εσωτερικού χώρου

Πολλές φορές σε φυτά εσωτερικού χώρου το μέγεθος των φύλλων είναι δυσανάλογο με την ανάπτυξη τους. Τα πλατύφυλλα φυλλοβόλα δέντρα, ξεχωρίζουν για το μεγάλο και εντυπωσιακό φύλλωμά τους. Αντίθετα, ο κισσός, τα σύκα και η Ceropegia woodii με τα λεπτά φύλλα τους ξεχωρίζουν ως λεπτεπίλεπτα.

Χρώμα φύλλου φυτών εσωτερικού χώρου

Στα φυτά εσωτερικού χώρου, το χρώμα των φύλλων είναι ζωτικής σημασίας καθώς επηρεάζει την αισθητική του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το φυτό. Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου των οποίων τα φυλλώματα έχουν περισσότερα από ένα χρώματα ή παραλλαγές του ίδιου χρώματος.

Το αγλαόνημα, η διεφεμπάχια και η καλαθέα, εναλλάσσουν στα φύλλα τους πολλές αποχρώσεις του πράσινου. Η γκουσμάνια και η βριέζια είναι φυτά εσωτερικού χώρου με πολύχρωμα φύλλα. Αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου, του κίτρινου και ακόμη και του μοβ είναι χρώματα που βρίσκουμε αρκετά συχνά στα φυτά εσωτερικού χώρου.

Το χρώμα έχει ιδιαίτερη σημασία ακόμη και για τον τρόπο που τα φυτά θα τοποθετηθούν σε ένα χώρο. Η επιλογή φυτών όμοιων αποχρώσεων ενισχύει την αρμονία και τη διάθεση. Ο συνδυασμός φυτών με έντονα και διαφορετικά χρώματα ενισχύει την αντίθεση στον χώρο.

Υφή φύλλων φυτών εσωτερικού χώρου

Η υφή των φύλλων είναι μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια για να ολοκληρώσετε το αισθητικό κομμάτι ενός φυτού εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν φυτά με σαρκώδη φύλλα, λεπτά, γυαλιστερά, με λεία υφή, το κάθε ένα ξεχωριστό!

Η περσική ασπίδα είναι πιθανώς ένα από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου και η διακοσμητική του αξία οφείλεται στο φύλλωμά της, το οποίο χρησιμοποιείται και σε συνθέσεις λουλουδιών με πολλούς τρόπους! Το ασπλένιο είναι ένα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει για τη λεία και γυαλιστερή υφή των φύλλων της. Επίσης, η Maranda έχει φύλλα με ανάγλυφους κόκκινους νευρώνες που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Υπάρχουν και μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, όπως η καλαγχόη και το ανθούριο, των οποίων η ανθοφορία παίζει μεγάλη σημασία για τη διακοσμητική τους αξία. Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για όλα όσα αφορούν τα φυτά εσωτερικού χώρου.

espa banner