Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00
6 Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά

6 Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά

Είναι γνωστό ότι όλοι μας αγαπάμε τα Χριστούγεννα και ίσως εμείς στο ανθοπωλείο Laura Flowers λίγο παραπάνω! Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο μοναδικά στοιχεία των Χριστουγέννων. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο αυτές τις εορταστικές μέρες από το να βλέπεις το σπίτι σου ή το χώρο εργασίας σου να φωτίζεται και να σε παρασύρει σε αυτή την μοναδική αίσθηση χαράς που δίνουν τα Χριστούγεννα.

Τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά είναι μια θαυμάσια προσθήκη στη διακόσμηση σας, φέρνοντας μια πινελιά φρεσκάδας και φυσικής χειμωνιάτικης ομορφιάς στο σπίτι, την επιχείρηση ή ακόμα και στο χώρο εργασίας σας και συμπληρώνει αβίαστα άλλες πρασινάδες, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στεφάνια σας.

Ορισμένες ανθοφορίες συνδέονται παραδοσιακά με την εποχή αυτή, επομένως σε αυτήν την ανάρτηση θα καλύψουμε με την βοήθεια του έμπειρου προσωπικού του ανθοπωλείου Laura Flowers μερικά τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά και θα σας πούμε λίγες περισσότερες πληροφορίες για αυτά.

1. Αμαρυλλίς

Η Αμαρυλλίς είναι ένας αρκετά δημοφιλής χριστουγεννιάτικος ανθός. Ανθίζει με γιορτινά έντονα κόκκινα λουλούδια που ταιριάζουν απόλυτα με τα παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων. Άλλες ποικιλίες παράγουν χιονισμένα λευκά λουλούδια, ιδανικά για τη χειμερινή εμφάνιση της χώρας των θαυμάτων. Τα λουλούδια είναι πολύ μεγάλα και έχουν σχήμα τρομπέτας, καθιστώντας τα φυσικά εντυπωσιακά.

Παρά τη χειμωνιάτικη φήμη τους, είναι στην πραγματικότητα τροπικά φυτά που προέρχονται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική. Ωστόσο, έγιναν δημοφιλή δώρα τα Χριστούγεννα καθώς μπορούν να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους και το χειμώνα. Αν και συνήθως αγοράζεται ως φυτό, συνδυάζετε εξίσου καλά σε μπουκέτα , προσθέτοντας μια πιο δυναμική αίσθηση στις συνθέσεις. Φαίνεται ιδιαίτερα υπέροχο όταν συνδυάζεται με άλλα εορταστικά φυλλώματα όπως τα μούρα.

Η Αμαρυλλίς έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλη χρονική διάρκεια. Τα φυτά ανθίζουν για περίπου 7 εβδομάδες κάθε φορά, που σημαίνει ότι θα φαίνονται εντυπωσιακά καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και όχι μόνο. Αγοράστε ένα μπουκέτο μερικές εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι και μετά την Πρωτοχρονιά.

Στην παραδοσιακή γλώσσα των λουλουδιών , η Αμαρυλλίς συμβολίζει τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση, την επιτυχία και την αποφασιστικότητα. Για να την διατηρήσετε χρειάζεται να βρίσκετε σε ηλιόλουστο μέρος και να αποστραγγίζετε πλήρως το χώμα της.

Ο τέλειος τρόπος για να στείλετε τις καλύτερες ευχές σας για ένα νέο έτος γεμάτο ευημερία.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα φυτά που συνήθως ονομάζονται «Amaryllis» είναι στην πραγματικότητα μέρος του γένους Hippeastrum. Η μόνη αληθινή Αμαρυλλίς είναι εγγενής στη Νότια Αφρική και είναι το μόνο φυτό αυτού του γένους. Αυτό τελικά αποφασίστηκε μετά από πολλούς αιώνες συζητήσεων και σύγχυσης μεταξύ των βοτανολόγων.

6 Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά

2. Poinsettia ή Αλεξανδρινά

Ανάμεσα σε όλα τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια το πιο εμβληματικό και γνωστό παγκοσμίως είναι σίγουρα το Poinsettia. Είναι το πιο δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα και με το υπέροχο μείγμα κόκκινου και πράσινου εορταστικού φυλλώματος, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Περίπου 8 εκατομμύρια πωλούνται κάθε χρόνο παγκοσμίως. Οι κόκκινες ποικιλίες είναι μακράν οι πιο δημοφιλείς, αλλά καλλιεργούνται και άλλα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του λευκού και του ροζ.

Τα Αλεξανδρινά είναι λίγο διαφορετικά από άλλα ανθοφόρα φυτά. Τα δημοφιλή κόκκινα «πέταλα» είναι στην πραγματικότητα βράκτια, τα πάνω φύλλα του φυτού. Τα ίδια τα λουλούδια είναι μικροσκοπικά, αλλά φαίνονται φωλιασμένα στη μέση των φύλλων και έχουν συνήθως πράσινο ή κίτρινο χρώμα.

Τα Αλεξανδρινά είναι εγγενείς στην Κεντρική Αμερική, όπου ανθίζουν το χειμώνα. Στο Μεξικό, αποτελούν μέρος ενός χριστουγεννιάτικου θρύλου. Λέγεται ότι ένα φτωχό κορίτσι έψαχνε για ένα δώρο για να δώσει στο μωρό Ιησού σε μια χριστουγεννιάτικη λειτουργία, αλλά δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά, και έτσι κατέφυγε να φέρει ένα μικρό μπουκέτο με λουλούδια από το δρόμο. Όταν τοποθέτησε την ταπεινή ανθοδέσμη στη σκηνή της Γέννησης, μεταμορφώθηκε στην πανέμορφη κόκκινη Poinsettia.

Συμβουλές φροντίδας για την Poinsettia σας

Για να διατηρήσετε το Αλεξανδρινό σας υγιές και φρέσκο ​​κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές φροντίδας. Διατηρήστε το φυτό σε έντονο ηλιακό φως για περίπου έξι ώρες την ημέρα, ενώ κρατάτε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, τα ρεύματα και τη θερμότητα.

Το χώμα πρέπει να διατηρείται υγρό, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα και να το αφήνετε να κάθεται σε περίσσεια νερού. Περιμένετε μέχρι το ανώτερο στρώμα του εδάφους να στεγνώσει στην αφή πριν προσθέσετε περισσότερο νερό.

Όταν τα φροντίζετε σωστά, τα άνθη και τα βράκτια στο Poinsettias μπορούν να διαρκέσουν για μερικούς μήνες. Μόλις το φυτό τελειώσει την ανθοφορία την άνοιξη, θα πρέπει να κόψετε το στέλεχος και να κλαδέψετε παλιά φύλλα και λουλούδια.

Μπορεί να είναι δύσκολο να τα κάνετε να ξανανθίσουν τα επόμενα Χριστούγεννα, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε τα Poinsettias με το να προσθέτετε περιστασιακά λίπασμα στο έδαφος καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Για να τα ενθαρρύνετε να ανθίσουν ξανά, συνιστάται να τα αφήνετε σε απόλυτο σκοτάδι για 14 ώρες τη νύχτα ξεκινώντας από τον Οκτώβριο. Αυτό μπορεί να γίνει απλά καλύπτοντας το φυτό με ένα κουτί ή τοποθετώντας το σε ένα ντουλάπι. Αυτό ξεκινά τη διαδικασία ανθοφορίας και την αλλαγή χρώματος από πράσινο σε φλογερό κόκκινο.

3. Αζαλέα

Οι αζαλέες ανήκουν στην οικογένεια των Rhododendron και είναι δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για τα Χριστούγεννα, ιδανικά για να αποτρέψουν τη χειμερινή ψύχρα. Τα όμορφα, γεμάτα άνθη τους είναι υπέροχα για να φωτίσουν το σπίτι σας, με το κόκκινο και το λευκό να είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Φυσικά αυτά τα φυτά θα εκτιμηθούν πολύ ως δώρα αν τα επιλέξετε και όχι άδικα.

Μόλις οι Αζαλέες αρχίσουν να ανθίζουν, τα λουλούδια τους διαρκούν έως και 4 εβδομάδες, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό κεντρικό στοιχείο για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Είναι καλύτερα να διατηρούνται σε ελαφρώς πιο δροσερές, υγρές περιοχές και μακριά από πηγές θερμότητας. Για να ποτίσετε, βυθίστε την γλάστρα σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και μετά αφήστε την να στραγγίσει πλήρως. Το χώμα πρέπει να διατηρείται πάντα υγρό, με το πότισμα συνήθως να απαιτείται τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι αζαλέες έχουν επίσης πλούσια συμβολική σημασία, όπως η θηλυκότητα, η εγκράτεια, η απαλότητα και η φροντίδα για τον εαυτό σας και τους άλλους.

4. Ορχιδέες Cymbidium

Αρχικά εγγενές στα δάση των Ιμαλαΐων, οι ορχιδέες Cymbidium είναι μια ασυνήθιστη και κομψή προσθήκη στις χριστουγεννιάτικες ανθοδέσμες. Λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται συνήθως πάνω από το επίπεδο των σύννεφων, είναι ανθισμένες μόνο το χειμώνα, οπότε τα Χριστούγεννα είναι μια καλή περίοδος για να τις απολαύσετε.

Διαθέτοντας κομψές αιχμές λουλουδιών από διακοσμητικά άνθη, προσθέτουν υπέροχο ενδιαφέρον και υφή στις συνθέσεις λουλουδιών. Οι λευκές ποικιλίες είναι ιδιαίτερα όμορφες τα Χριστούγεννα, δίνοντας στα μπουκέτα μια μαγευτική χιονισμένη αισθητική.

Οι κομμένες ορχιδέες Cymbidium έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, με μίσχους που διαρκούν έως και 4 εβδομάδες. Αυτό τα κάνει μια τέλεια προσθήκη στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μαραθούν πριν από το τέλος της σεζόν.

6 Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά

5. Κόκκινα τριαντάφυλλα

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα δεν είναι μόνο για ρομαντικές περιστάσεις, είναι επίσης βασικό στοιχείο των χριστουγεννιάτικων ανθοδεσμών. Το ζωηρό τους χρώμα ταιριάζει απόλυτα με τα παραδοσιακά χρώματα της εποχής, δίνοντας στα μπουκέτα μια άμεσα εορταστική εμφάνιση. Τα λατρεύουμε ιδιαίτερα σε συνδυασμό με εποχιακά πράσινα μούρα και χρυσό φύλλωμα, για αυτόν τον κλασικό χρωματικό συνδυασμό των Χριστουγέννων.

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα λειτουργούν επίσης καλά σε κεντρικά κομμάτια τραπεζιού , φέρνοντας ένα ζωντανό χρώμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

Τα κομμένα κόκκινα τριαντάφυλλα διαρκούν μια εβδομάδα ή περισσότερο στο νερό. Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σας, θα συνιστούσαμε να τα παραγγείλετε για να φτάσουν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να φαίνονται όμορφα λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα.

6. Χριστουγεννιάτικα φυλλώματα

Αν και όχι χριστουγεννιάτικα λουλούδια ή φυτά, τα χριστουγεννιάτικα φυλλώματα είναι τα τελευταία συστατικά για να κάνετε ένα μπουκέτο να φαίνεται πραγματικά γιορτινό.

Τα φυλλώματα όπως τα κουκουνάρια και τα μούρα ενισχύουν πραγματικά τις χριστουγεννιάτικες ανθοδέσμες, δίνοντάς τους μια φυσική, αειθαλής εμφάνιση που είναι ευπρόσδεκτη κατά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ομοίως, το έλατο είναι μια όμορφη προσθήκη, καθώς θυμίζει χριστουγεννιάτικα δέντρα και χειμωνιάτικα δάση. Τέλος, επιχρυσωμένα φύλλα φυτών όπως ο ευκάλυπτος μια νότα γιορτινής λάμψης σε κάθε χριστουγεννιάτικο λουλούδι.

Επιλέξετε Laura Flowers για την αγορά και αποστολή των χριστουγεννιάτικων λουλουδιών σας

Για μια πραγματικά πολυτελή έκθεση με χριστουγεννιάτικα λουλούδια, φυλλώματα και συνθέσεις, δείτε τις μαγευτικές μας προτάσεις στην κατηγορία Λουλούδια για Χριστούγεννα. Θέλετε να προσθέσετε ένα ιδιαίτερο και πολυτελές ύφος στο χώρο του σπιτιού ή της επιχείρησης σας αυτά τα Χριστούγεννα; Βρείτε την τέλεια πρόταση με τις χριστουγεννιάτικες ανθοδέσμες, φυτά και επιτραπέζιες συνθέσεις στο ανθοπωλείο Laura Flowers σήμερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο 2103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερα για συνθέσεις, άνθη και φυτά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *