Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00
Προτάσεις για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη

Προτάσεις για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη

Αναζητάτε προτάσεις για την χειμωνιάτικη ανθοδέσμη σας αλλά δεν γνωρίζετε πολλά φυτά που ανθίζουν αυτήν την εποχή; Όταν τα ζευγάρια που επιλέγουν το ανθοπωλείο Laura Flowers για τον ανθοστολισμό του γάμου τους και την νυφική ανθοδέσμη σκέφτονται να επιλέξουν την ιδανική ημερομηνία γάμου τους, οι παράγοντες λήψης της απόφασης στους οποίους εστιάζονται περισσότερο είναι η διαθεσιμότητα των αγαπημένων προσώπων και των πωλητών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε επίσης πώς η εποχικότητα θα επηρεάσει τη διακόσμηση και το στυλ του γάμου που έχετε επιλέξει.

Ενώ ορισμένες χρωματικές παλέτες μπορούν να επιλεγούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πραγματικά λάμπουν τους χειμερινούς μήνες. Ομοίως, μερικά λουλούδια μπορεί να φαίνονται όμορφα σε εικόνες περιοδικών και εταιρειών αλλά να μην μεγαλώνουν στην περιοχή και την εποχή που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος σας.

Για παράδειγμα οι παιώνιες είναι μια αγαπημένη άνθιση μεταξύ των μελλόνυμφων, αλλά  αυτό το δημοφιλές λουλούδι έχει μια σύντομη καλλιεργητική περίοδο και είναι διαθέσιμο μόνο από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προμήθεια για τα μελλόνυμφα ζευγάρια του χειμώνα.

Για να σας βοηθήσουμε να προχωρήσετε δίχως άγχος στο σχεδιασμό του γάμου σας, το έμπειρο προσωπικό του ανθοπωλείου Laura Flowers σας παρουσιάζει τα λουλούδια που ευδοκιμούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε όμορφες και φρέσκες συνθέσεις στη μεγάλη σας ημέρα.

Επικοινωνήστε με τον ανθοπώλη σας για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη

Ο ανθοπώλης που του έχετε αναθέσει να δημιουργήσει συνθέσεις για την ιδιαίτερη μέρα σας θα είναι ένας ανεκτίμητος βοηθός και καθοδηγητής σας καθώς θα συλλέγετε ιδέες και θα  αποφασίζετε ποια λουλούδια θα συμπεριλάβετε στις συνθέσεις του γάμου σας.

Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας ενθαρρύνει να μιλήσετε για τα σχέδια και τα όνειρα σας σχετικά με τις συνθέσεις και την επιλογή των λουλουδιών την ημέρα του γάμου σας. Μπορούν να σας προτείνουν λουλούδια εντός εποχής, ποιες ποικιλίες χρωμάτων είναι διαθέσιμες ή  να κλείσετε εναλλακτικές λύσεις εάν το λουλούδι που επιθυμείτε δεν θα είναι στην εποχή του για το γάμο σας.

Τοπικότητα και εποχικότητα πάνε μαζί

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το έδαφος και το κλίμα ποικίλλουν πολύ στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα καλλιέργειας ορισμένων φυτών διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και από χώρα σε χώρα.

Σκεφτείτε να προμηθευτείτε λουλούδια από το εξωτερικό για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη σας

Εάν η ποικιλία των λουλουδιών στην οποία επιθυμείτε δεν είναι στην εποχή τους την ημερομηνία του γάμου σας, συζητήστε με το προσωπικό του ανθοπωλείου Laura Flowers αν μπορεί να εισάγει την άνθιση από ένα μέρος που θα μπορεί να καλλιεργήσει το φυτό για τη μεγάλη σας μέρα. Ένα πράγμα που μας αρέσει να λέμε στα ζευγάρια είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγα λουλούδια που είναι απρόσιτα όλο το χρόνο.

Σκεφτείτε το, όταν είναι καλοκαίρι στην άλλη άκρη του κόσμου, είναι χειμώνας εδώ και το αντίστροφο. Ακόμα κι αν δεν είναι μέσα σεζόν εδώ, μπορεί ακόμα να το προμηθευτείτε από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, οι ντάλιες είναι μια δημοφιλής επιλογή λουλουδιών που είναι γενικά διαθέσιμη μόνο από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, εμείς στο ανθοπωλείο Laura Flowers είμαστε σε θέση να αναζητήσουμε τα αγαπημένα σας λουλούδια απο το εξωτερικό για την μεγάλη μέρα της ζωής σας.

Ενσωματώστε μούρα και πρασινάδα στην χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη σας

Καθώς ανθίζουν λιγότερα λουλούδια κατά τους χειμερινούς μήνες, σκεφτείτε να προσθέσετε στοιχεία χωρίς λουλούδια, όπως μούρα, κουκουνάρια και πράσινο ευκάλυπτο στις χειμερινές σας συνθέσεις.

Προτάσεις για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη

Χειμωνιάτικα λουλούδια για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη

Το να μαζεύετε λουλούδια που μεγαλώνουν φυσικά στην ώρα του γάμου σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι οι συνθέσεις σας θα φαίνονται φρέσκες και θα ταιριάζουν με την εποχιακή αισθητική της μεγάλης ημέρας σας.

Αν και είναι δυνατό να εισαγάγετε λουλούδια από άλλες χώρες, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνθη εκτός εποχής στο γάμο σας, αυτές οι εποχιακές ποικιλίες είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Επιπλέον, για τα ζευγάρια που θέλουν να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα στο γάμο τους , η προμήθεια τοπικών λουλουδιών για την εποχή είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

Αμαρυλλί

Τα άνθη της Αμαρυλλίς μεγαλώνουν από βολβούς σε άνθη σε σχήμα τρομπέτας. Τα λουλούδια σε σχήμα χωνιού αναπτύσσονται από το φθινόπωρο έως τα τέλη της άνοιξης και είναι διαθέσιμα σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και του πορτοκαλί.

Ανεμώνη

Οι ανεμώνες, το όνομα των οποίων προέρχεται από την ελληνική λέξη για τον άνεμο, μπορούν πραγματικά να φυτευτούν σε δύο διαφορετικές περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους, που σημαίνει ότι είναι στην εποχή τους τόσο στα μέσα της άνοιξης όσο και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ανεμώνες έχουν εμφάνιση παρόμοια με τις παπαρούνες και είναι αναγνωρίσιμες από το δραματικό μαύρο κέντρο τους και γενικά έχουν πέταλα λευκά, μοβ ή κόκκινα.

Καμέλια

Οι καμέλιες μοιάζουν με μια διασταύρωση ανάμεσα σε μια νεραγκούλα, παιώνια και γαρδένια και είναι στην εποχή τους από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Υπάρχουν περίπου 3.000 υβρίδια ειδών καμέλιας που σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε την καμέλια σε διάφορες αποχρώσεις, από λευκό και μωβ έως πολύχρωμα με ροζ-λευκά πέταλα.

Ελλέβορος

Για ζευγάρια που σχεδιάζουν boho ή εξεζητημένους χειμερινούς γάμους, τα hellebores είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις συνθέσεις τους. Η άνθιση σε σχήμα αστεριού εμφανίζεται συνήθως σε αποχρώσεις του πράσινου, του μωβ, του μπορντό ή του καφέ. Μερικά Ελλέβορος παρουσιάζουν ακόμη και ένα μείγμα πολλών αποχρώσεων.

Λευκός νάρκισσος

Ο νάρκισσος είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών που είναι πλέον αρκετά γνωστό. Ωστόσο, ο λευκός είναι ένα άλλο φυτό στο γένος των ναρκίσσων και είναι μια εξαιρετική επιλογή για χειμερινούς γάμους. Το άνθος είναι μικρότερο από τον κλασσικό νάρκισσο, αλλά με το ίδιο σχήμα σαν τρομπέτα και, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ολόλευκο.

Ορχιδέα Phalaenopsis

Μερικές φορές αναφέρονται ως moth ορχιδέες, οι ορχιδέες Phalaenopsis έχουν ένα ξεχωριστό σχήμα που μοιάζει με τεστ Rorschach. Τα φυτά, γνωστά για τα παχιά φύλλα τους που έχουν αποχρώσεις του λευκού, του ροζ και του μοβ, ανθίζουν από τα τέλη του χειμώνα έως την άνοιξη και το ξεχωριστό σχήμα και τα καθαρά χρώματα τους είναι η ειδική επιλογή για γάμους με λαμπερό και ρομαντικό θέμα.

Αλεξανδρινά

Το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο ανθισμένο φυτό, τα αλεξανδρινά είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους μελλόνυμφους που θα παντρευτούν τον Δεκέμβριο. Οι περισσότερες αλεξανδρινές είναι αναγνωρίσιμες από τα έντονα κόκκινα φύλλα και το πράσινο φύλλωμά τους, αλλά διατίθενται και σε κρεμ ποικιλίες. Δεδομένου ότι τα λουλούδια είναι τόσο μεγάλα, τα αλεξανδρινά λειτουργούν καλά ως λουλούδια διακόσμησης για μια χριστουγεννιάτικη γαμήλια τελετή.

Νεραγκούλα

Η νεραγκούλα, η οποία είναι γνωστή από το σφιχτά δομημένο σχέδιο πετάλων του είναι ένα δημοφιλές άνθος γάμου. Το ευέλικτο αυτό λουλούδι διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις που κυμαίνονται από λευκό και πορτοκαλί έως κόκκινο και μπορντό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπουτονιέρες και μπουκέτα καθώς και σε κεντρικά κομμάτια.

Προτάσεις για την χειμωνιάτικη νυφική ανθοδέσμη

Τουλίπα

Οι τουλίπες, γνωστές για το άνθος τους σε σχήμα κυπέλλου που λυγίζουν στην κορυφή, είναι ιδανικές για έναν γάμο αργά το χειμώνα, τον Μάρτιο. Δεδομένου ότι τα άνθη είναι τόσο μικρά, χρησιμοποιούνται καλύτερα ως statement blooms σε αντίθεση με το filler. Μια μοναδική ποικιλία από τουλίπες, γνωστές ως τουλίπες με κρόσσια, κερδίζουν δημοτικότητα στον κόσμο των γάμων λόγω του εντυπωσιακού περιθωρίου που έχουν κατά μήκος της άκρης των πετάλων, πριν αποφασίσετε ρίξτε μια ματιά και σε αυτή την επιλογή σας.

Αστέρι της Βηθλεέμ

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα λεπτά πέταλα αυτού του λευκού χειμερινού λουλουδιού ανθίζουν με τρόπο που μοιάζει με αστέρι. Το ψηλό λουλούδι, που ανήκει στην οικογένεια των υάκινθων, ξεκινά με τη βλάστηση από μια κωνοειδή ανάπτυξη φυλλώματος.

Γιασεμί

Το γιασεμί της Μαδαγασκάρης, είναι ένα εντυπωσιακό λεπτοκαμωμένο λευκό άνθος σε σχήμα αστεριού, παρόμοιο σε εμφάνιση με τα λευκά άνθη νάρκισσου. Η λεπτή άνθιση λειτουργεί καλά σε μικροκαμωμένα μπουκέτα ως εναλλακτική λύση ως λουλούδι μπουτονιέρας. Στο παρελθόν το γιασεμί είχε επίσης χρησιμοποιηθεί σε νυφικό πέπλο, νυφικό στεφάνι και νυφική ​​ανθοδέσμη και αντιπροσωπεύει τη συζυγική αρμονία.

Μοσχομπίζελο

Αυτή η λεπτή άνθιση αναπτύσσεται στα τέλη του χειμώνα, προτού οι θερμές καλοκαιρινές θερμοκρασίες το βγάλουν έξω. Ένας λόγος που τα γλυκά μπιζέλια είναι αγαπητά στον κόσμο των γάμων είναι λόγω του πόσα χρώματα έχει το φυτό: ροζ, βερίκοκο, λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μπλε, μωβ. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η χρωματική σας παλέτα, πιθανότατα υπάρχει μια ποικιλία γλυκού μπιζελιού που θα εναρμονιστεί με το θέμα του γάμου σας.

Δείτε περισσότερα άρθρα για συνθέσεις, άνθη και φυτά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *