Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Άγιος Δημήτριος Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Άγιος Δημήτριος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο
Άγιος Δημήτριος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Άγιος Δημήτριος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στον Άγιο Δημήτριο αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στον Άγιο Δημήτριο.

 

Οι βασικές αιτίες για το κιτρίνισμα των φύλλων

Πολλές είναι οι αιτίες για τις οποίες μπορεί να κιτρινίζουν τα φύλλα των φυτών μας. Είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να οφείλετε σε μια αλλά και σε περισσότερες ασθένειες. Μερικές από αυτές είναι η έλλειψη λίπανσης, η μεγάλη υγρασία και ο λίγος φωτισμός.

Υπερβολική υγρασία

Προκειμένου να διατηρηθούν υγιή τα φυτά μας, είναι απαραίτητο να δέχονται ένα σωστό πότισμα. Μια από τις βασικότερες αιτίες για το κιτρίνισμα των φύλλων είναι η υψηλή υγρασία που συγκεντρώνεται γύρω από τη ρίζα. Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο όταν ποτίζουμε σε καθημερινή βάση χωρίς να αφήνουμε πρώτα το χώμα να στεγνώσει. Ακόμη ένας λόγος προέρχεται από τη κακή αποστράγγιση που αναγκάζει το νερό να παραμένει στη γλάστρα μας.

Ανεξάρτητα από το κιτρίνισμα στα φύλλα, το υπερβολικό πότισμα προκαλεί και σάπισμα των ριζών, πτώση των λουλουδιών και των φύλλων, όπως και ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε το χώμα για υγρασία και μόνο όταν έχει στεγνώσει να προχωρούμε στο πότισμα. Στα λαχανικά αλλά και τα αρωματικά φυτά προτιμούμε να ποτίζουμε με μεγαλύτερο όγκο νερού σε λιγότερες φορές.

Ακόμη, όταν επιλέγουμε γλάστρες για τα φυτά μας, όπως για παράδειγμα τις τριανταφυλλιές μας, φροντίζουμε ώστε να διαθέτουν τρύπες στη βάση τους έτσι ώστε να απομακρύνεται το νερό. Μπορούμε να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο με τη τοποθέτηση ενός συστήματος αυτόματου ποτίσματος, ώστε να ποτίζονται τα φυτά μας με τη σωστή ποσότητα και τη σωστή συχνότητα.

Έλλειψη νερού

Απαραίτητο στοιχείο για τα φυτά είναι το νερό, προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιήσουν πληθώρα βασικών λειτουργιών τους, όπως η φωτοσύνθεση και η απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Στη περίπτωση που τα φυτά υποφέρουν από έλλειψη νερού, τότε ενδέχεται να παρουσιαστεί κιτρίνισμα στα φύλλα, αλλά ακόμη και η πτώση των φύλλων.

Εκτός όμως από το κιτρίνισμα στα φύλλα, η έλλειψη αυτή του νερού μπορεί να προκαλέσει και στρίψιμο ή μάρανση των φύλλων. Δηλαδή, μια γενικότερη καχεξία του φυτού. Στις περιπτώσεις ανεπάρκειας νερού, μπορoύμε είτε να αυξήσουμε την ποσότητα του νερού στο κάθε πότισμα, είτε να ποτίζουμε πιο συχνά.

Ανεπαρκή λίπανση

Μια βασική αιτία κιτρινίσματος των φύλλων είναι η έλλειψη λίπανσης. Οφείλετε στο ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος είτε και στη γλάστρα, τα οποία το φυτό μας έχει ανάγκη για τη σωστή του ανάπτυξη. Συστατικά όπως το άζωτο, το μαγνήσιο αλλά και το σίδηρο. Χαρακτηριστική περίπτωση που οδηγεί στο κιτρίνισμα των φύλλων είναι η έλλειψη σιδήρου, όπως αυτή που παθαίνουν τα οξύφιλα φυτά. Παραδείγματα τους είναι  όπως η γαρδένια, η καμέλια και τα εσπεριδοειδή δέντρα όπως η πορτοκαλιά και η λεμονιά.

Για να αντιμετωπίσουμε τα κίτρινα φύλλα που οφείλονται στην έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, προσθέτουμε αναλόγως λίπασμα αζώτου, μαγνησίου είτε σιδήρου. Τοποθετούμε σε κατάλληλες ποσότητες, που είναι ανάλογες του είδους του φυτού, της ανάπτυξης του και των κλιματικών συνθηκών του εδάφους.

Μειωμένος φωτισμός

Η μειωμένη φωτοσύνθεση που οφείλεται στην ανάπτυξη των φυτών σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού, είναι πιθανό να οδηγήσει σε κιτρίνισμα του φυλλώματος των φυτών. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα φυτά εσωτερικού χώρου όταν είναι τοποθετημένα σε δωμάτια της οικείας μας με περιορισμένο φως.

Μπορεί να εμφανιστεί και σε καλλωπιστικά φυτά εξωτερικού χώρου, όπου ενώ αγαπούν τον ήλιο και προτιμούν τις ηλιόλουστες θέσεις, εμείς αντίθετα τα έχουμε φυτέψει σε πιο σκιερά μέρη. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι αναγκαίο να μεταφέρουμε τα φυτά μας είτε να τα μεταφυτεύσουμε σε πιο φωτεινά σημεία, σε κάποιο μέρος μεγαλύτερη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου.

Ασθένειες και έντομα στα φυτά

Τα κίτρινα φύλλα που εμφανίζονται, ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης κάποιας μυκητολογικής ασθένειας στα φυτά μας. Οι τριανταφυλλιές για παράδειγμα, όταν προσβάλλονται από την ασθένεια της μελανής κηλίδωσης, εκτός από τη μαύρη κηλίδας πάνω στα φύλλα τους, εμφανίζεται σταδιακά και ένα κιτρίνισμα που καλύπτει όλο το φύλλο. Κιτρινίσματα  με μορφή κηλίδων παθαίνει επίσης και η καλλιέργεια του αμπελιού, στη περίπτωση που προσβληθεί από την ασθένεια του περονόσπορου και του ωιδίου.

Ακόμη, τα κίτρινα φύλλα στα φυτά μας μπορεί να εμφανιστούν λόγω της προσβολής από έντομα. Φροντίζουμε να ελέγχουμε προσεκτικά τα φυτά μας για την ύπαρξη εντόμων, όπως ο αλευρώδης, η μελίγκρα, και τα κοκκοειδή. Αυτά έχουν την ιδιότητα να απομυζούν τους χυμούς των φύλλων και έτσι να παρουσιάζονται κιτρινίσματα.

Για να αντιμετωπίσουμε τα έντομα, ψεκάζουμε τα φυτά με κατάλληλα βιολογικά εντομοκτόνα που μπορούμε να προμηθευτούμε από γεωπονικά καταστήματα. Διαφορετικά, μπορούμε να προστατέψουμε τα φυτά μας κάνοντας χρήση αυτοσχέδιων οικολογικών σκευασμάτων από σπιτικά υλικά, όπως το πράσινο σαπούνι και το πιπέρι καγιέν.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Άγιος Δημήτριος αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στον Άγιο Δημήτριο. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner