Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Αργυρούπολη Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Αργυρούπολη αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Αργυρούπολη αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Αργυρούπολη αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στην Αργυρούπολη αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στην Αργυρούπολη.

Συμβουλές για ανθοφορία των φυτών μας

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που έχουμε συναντήσει όσοι ασχολούνται με τη κηπουρική γενικότερα, είναι αυτό όπου τα φυτά μας παρουσιάζουν μειωμένη ανθοφορία. Εκεί όπου δε θυμίζουν σε τίποτα το φυτό που αρχικά είχαμε πάρει. Γιατί όμως σταματάει να ανθίζει το φυτό μας; Τι ακριβώς συμβαίνει όταν πέφτουν τα λουλούδια του; Γεγονός είναι ότι η πλούσια ανθοφορία όπως και τα εντυπωσιακά χρώματα των λουλουδιών, αναδεικνύουν τη καλλωπιστική αξία των φυτών μας, είτε αυτά βρίσκονται στο κήπο, στο μπαλκόνι, την αυλή είτε και μέσα στο σπίτι μας.

Ανεξάρτητα όμως από το αισθητικό κομμάτι, το σημαντικότερο μέρος που διαθέτουν τα φυτά μας είναι τo λουλούδι τους, καθώς συνδέεται άμεσα με την αναπαραγωγή αλλά και τον πολλαπλασιασμό τους. Μεγέθη όπως το σχήμα, χρώμα, η γύρη αλλά και το νέκταρ των λουλουδιών προσελκύουν τα έντομα, που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά της γύρης από το ένα άνθος στο άλλο. Με αυτό το τρόπο ολοκληρώνεται η επικονίαση, η γονιμοποίηση και ο σχηματισμός των καρπών.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μη σχηματίζουν ή να χάνουν τα λουλούδια τους. Λόγοι όπως η θέση της φύτευσης, οι καιρικές συνθήκες και η καλλιεργητική φροντίδα που δέχονται. Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα τις δούμε παρακάτω.

Δεν ανθίζουν λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας

Τα φυτά χρειάζονται επαφή με τον ήλιο, για να μπορέσουν να φωτοσυνθέσουν, αναπτυχθούν και να σχηματίσουν τα λουλούδια τους. Σε μεγάλη μερίδα των περιπτώσεων, τα κηπευτικά φυτά όπως και τα καρποφόρα δέντρα δεν εμφανίζουν ανθοφορία, λόγω της έλλειψης ηλιοφάνειας. Σε ένα σκιερό περιβάλλον, τα φυτά συνήθως αναπτύσσουν πιο καχεκτική βλάστηση όπως και μειωμένη ανθοφορία.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό καλλωπιστικών φυτών, η έντονη παρουσία φωτός είναι ιδιαίτερα σημαντική για να μας χαρίσουν λουλούδια. Αν το σημείο που βρίσκονται δε δέχεται πολύ φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε προτιμάμε καλλωπιστικά φυτά που να αντέχουν σε σκιά και να μας χαρίζουν πλούσια ανθοφορία. Τέτοια είναι το γεράνι, η γαρδένια και η ορτανσία.

Δεν ανθίζουν λόγω υπερβολικού ποτίσματος

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο για τα φυτά, αλλά πάντα με μέτρο. Σε συνθήκες μεγάλης υγρασίας, όταν ποτίζουμε ιδιαίτερα συχνά τα φυτά μας, εκτός από το κίνδυνο να σαπίσει το ριζικό τους σύστημα, τα φυτά ενδέχεται να μη σχηματίζουν λουλούδια ή και να τα ρίχνουν. Αυτό παρατηρείται και σε αρκετά καλλωπιστικά φυτά όπως για παράδειγμα η ορχιδέα, αλλά ακόμα και σε καρποφόρα δέντρα όπως η καλλιέργεια της ροδιάς και της πορτοκαλιάς.

Αρκετές φορές για να προκαλέσουμε την ανθοφορία των φυτών, μία καλή μέθοδος είναι να μειώσουμε το πότισμα τους και να τα αφήσουμε ώστε να στεγνώσει καλά το χώμα στο οποίο φυτεύονται. Αυτό το στρεσάρισμα από την έλλειψη νερού, σε πολλές περιπτώσεις ωθεί το φυτό στο να σχηματίσει λουλούδια, σε εκείνη τη προσπάθεια του να δημιουργήσει καρπούς αλλά και σπόρους που θα συντελέσουν στη διαιώνιση του.

Δεν ανθίζουν λόγω υπερβολικής λίπανσης με άζωτο

Δύο είναι οι βασικές λειτουργίες στις οποίες ισορροπούν τα φυτά:

  • τη λειτουργία της βλάστησης με την ανάπτυξη βλαστών και φύλλων
  • τη λειτουργία της ανθοφορίας και της καρποφορίας με την ανάπτυξη λουλουδιών και καρπών

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπερβολική ανάπτυξη της βλάστησης είναι παράγοντας περιορισμού του σχηματισμού λουλουδιών. Στη περίπτωση που ποτίζουμε υπερβολικά ή προσθέτουμε υψηλές ποσότητες λιπάσματος αζώτου, όπως αμμωνιακά λιπάσματα, προωθούμε με το τρόπο αυτό την έντονη ανάπτυξη των βλαστών στα φυτά. Αυτό οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες στην ανθοφορία και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση στο σχηματισμό λουλουδιών.

Δεν ανθίζουν λόγω της έλλειψης θρεπτικών στοιχείων

Τα φυτά μας χρειάζονται λίπασμα ώστε να έχουν καλή ανάπτυξη, ανθοφορία και φυσικά καρποφορία. Χρειάζονται να διαθέτουν μερικά βασικά θρεπτικά συστατικά της λίπανσης όπως το άζωτο, ο φώσφορος και το κάλιο. Εκτός όμως από τα βασικά στοιχεία, υπάρχουν και κάποια άλλα, τα λεγόμενα ιχνοστοιχεία όπως είναι ο ψευδάργυρος και το βόριο, που έχουν αποφασιστικό ρόλο στο σχηματισμό των λουλουδιών και τη πλούσια ανθοφορία.

Για να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη σε αυτά τα θρεπτικά στοιχεία, ώστε να ενισχύσουμε την ανθοφορία των καλλωπιστικών φυτών μας, είναι καλό να ποτίζουμε ή να ψεκάζουμε τα φύλλα τους με διαλυτά σε νερό λιπάσματα ψευδαργύρου, όπως και λίπασμα βορίου.

Δεν ανθίζουν λόγω λανθασμένου κλαδέματος

Θα πρέπει να προσέχουμε κατά το κλάδεμα και τη χρονολογία του. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική καλλιεργητική εργασία, υπεύθυνη για την ανάπτυξη, ανθοφορία αλλά και καρποφορία των φυτών μας. Σε πολλές περιπτώσεις τα φυτά δεν ανθίζουν λόγω του λανθασμένου κλαδέματος που κάναμε. Ένα παράδειγμα είναι το υπερβολικό κλάδεμα στα μάτια της λευκής επιτραπέζιας ποικιλίας σταφυλιών “σουλτανίνα”.

Στη περίπτωση αυτή δεν θα ανθοφορήσουν οι βλαστοί της, επειδή τα 3 πρώτα μάτια στους βλαστούς της είναι αυτά που δεν είναι γόνιμα και δεν δίνουν ανθοφορία. Παρόμοια φαινόμενα μπορούμε να παρατηρήσουμε είτε σε καρποφόρα δέντρα είτε σε καλλωπιστικά φυτά. Ενδεικτικά, στα ελαιόδεντρα, η ελιά καρποφoρεί στους βλαστούς του προηγούμενου έτους. Επομένως, αν κλαδέψουμε πολύ χαμηλά ή κάνουμε κλάδεμα ανανέωσης, η ελιά αυτή τη χρονιά θα σχηματίσει μόνο βλαστούς  και δε θα δώσει καθόλου λουλούδια και καρποφορία.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Αργυρούπολη αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στην Αργυρούπολη. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner