Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Νέα Λιόσια Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Νέα Λιόσια αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Νέα Λιόσια αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Νέα Λιόσια αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στα Νέα Λιόσια αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στα Νέα Λιόσια.

Έντομα και ασθένειες που προσβάλλουν τη στερλίτσια

Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο προσβάλλεται από το έντομο της μελίγκρας, όπως επίσης και από κάμπιες και επίσης από το τετράνυχο. Για την αντιμετώπιση τους ψεκάζουμε προληπτικά με διάλυμα θερινού πολτού είτε σαπώνων από άλατα καλίου, τα οποία είναι οικολογικά σκευάσματα και μπορούμε να τα προμηθευτούμε από γεωπονικά καταστήματα, είτε και ανθοπωλεία. Διαφορετικά, μπορούμε να φτιάξουμε μια αυτοσχέδια συνταγή από σκόρδο και κρεμμύδι και να τα ψεκάζουμε ανά 2 εβδομάδες.

Όταν βρίσκεται σε συνθήκες με υπερβολική υγρασία, κακό αερισμό και σχετικά υψηλή θερμοκρασία, μπορεί να προσβληθεί από τη μυκητολογική ασθένεια του βοτρύτη, ο οποίος εκδηλώνεται μέσω της εμφάνισης μαύρων κηλίδων στα φύλλα και τα άνθη της, όπως επίσης και με μια γκρίζα μούχλα.

Να θυμάστε ακόμη ότι η  διαίρεση των ριζωμάτων της δεν θα πρέπει να γίνεται αρκετά συχνά. Αυτό διότι τα φυτά της στερλίτσιας με τα πυκνά ριζώματα και το πλήθος των βλαστών εμφανίζουν μια πολύ πιο υψηλή ανθοφορία, σε σχέση με εκείνα που έχουν υποστεί πρόσφατα αραίωση.

Το φυτό Ελικόνια

Πρόκειται για ένα τροπικό καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από τη κεντρική και τη νότια Αμερική. Τα φύλλα που διαθέτει είναι στενόμακρα και μοιάζουν αρκετά με αυτά της μπανανιάς. Διαθέτει επίσης υπέροχα λουλούδια που συναντάμε σε εντυπωσιακές αποχρώσεις, όπως είναι αυτές του κίτρινου, του ροζ και του πορτοκαλί, όπως και του κόκκινο και θυμίζουν δαγκάνες από αστακό είτε ράμφος παπαγάλου.

Πολλοί άνθρωποι τη μπερδεύουν με την στερλίτσια, λόγω της μεταξύ τους ομοιότητας. Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα δύο φυτά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και μάλιστα ανήκουν σε διαφορετική οικογένεια, αφού η ελικόνια είναι ένα φυτό με καταγωγή από τη Μαδαγασκάρη.

Την ελικόνια μπορούμε να τη φυτεύσουμε είτε στο κήπο μας, ώστε να δώσει ένα εξωτικό χρώμα σε αυτόν, είτε σε κάποια γλάστρα στο μπαλκόνι της οικείας μας. Εξαρτάται πάντα από το είδος της, ωστόσο η ελικόνια μπορεί να φτάσει σε ύψος αυτό των 70 έως και 80 εκατοστών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να ξεπεράσει τα 4 με 5 μέτρα στα Νέα Λιόσια.

Οι σωστές συνθήκες για την ανάπτυξη της ελικόνιας

H ελικόνια είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί σε εδάφη πλούσια και γόνιμα, τέτοια που να διαθέτουν αρκετή οργανική ουσία και θρεπτικά συστατικά, αλλά να εξασφαλίζουν συγχρόνως τη καλή αποστράγγιση. Προκειμένου να μεγαλώσει και να μας χαρίσει τη πλούσια ανθοφορία της χρειάζεται μέρη με ηλιοφάνεια είτε μερικώς σκιερά. Θα πρέπει να τη φυτεύουμε σε μια θέση που να είναι προφυλαγμένη από τους δυνατούς ανέμους, αφού μπορεί να της προκαλέσουν ζημιά στα φύλλα της.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι ένα ευαίσθητο φυτό στις παγωνιές του χειμώνα όπως και στις μικρές θερμοκρασίες. Όταν τα φυτά της βρίσκονται σε γλάστρα, προτιμούμε να τα τοποθετήσουμε σε μπαλκόνι με νότια είτε δυτική έκθεση. Σε περιόδους έντονου κρύου είναι σωστό να μεταφέρoυμε τη γλάστρα στο εσωτερικό του σπιτιού μας.

Οι ανάγκες για πότισμα και λίπανση

Για να μπορεί το σύστημα των ριζών της να έχει μια συνεχή εδαφική υγρασία, χρειάζεται ένα τακτικό όπως και άφθονο. Θα πρέπει να τη ποτίζουμε ανά τρεις μέρες τη περίοδο της άνοιξης όπως και του φθινοπώρου, ενώ κατά τη διάρκεια της ζεστής καλοκαιρινής περιόδου, ίσως να χρειάζεται καθημερινό πότισμα. Είναι καλό να τη ποτίζουμε με ένα σύστημα άρδευσης με σταγόνες, ώστε να αποφύγουμε να βρέξουμε το φύλλωμα της και να μειώσουμε το κίνδυνο για την ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών.

Απαιτεί τακτική λίπανση στο διάστημα από άνοιξη έως και φθινόπωρο, ώστε να μας εξασφαλίσει τη πλούσια αλλά και παρατεταμένη ανθοφορία. Θα πρέπει στη περίπτωση που βρίσκεται στο κήπο να προσθέτουμε ανά μήνα ένα πλήρες κοκκώδες λίπασμα, ενώ όταν βρίσκεται σε γλάστρα, θα πρέπει να εφαρμόζουμε υγρό λίπασμα ανθοφορίας ανά δύο βδομάδες. Τη περίοδο του Αυγούστου θα πρέπει να αποφεύγουμε τη λίπανση της, έτσι ώστε να μην υποστεί σοκ το φυτό μας.

Κλάδεμα και πολλαπλασιασμός της  ελικόνιας

Κατά τη διαδικασία του κλαδέματος της ελικόνιας, θα πρέπει να αφαιρούμε τα ξερά και κιτρινισμένα φύλλα κόβοντας τα από τη βάση τους. Σωστό είναι να απομακρύνουμε επίσης και κάποια φύλλα έτσι ώστε να επιτύχουμε την αραίωση του φυτού, ειδικά όταν αυτά κρύβουν τα λουλούδια λόγω της πυκνότητας τους. Όταν ξεραίνεται το λουλούδι της ελικόνιας, θα πρέπει να αφαιρούμε ολόκληρο το βλαστό από τη βάση, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στο να σχηματιστούν νέα λουλούδια.

Δύο είναι οι διαθέσιμοι τρόποι για τη δημιουργία καινούργιων φυτών ελικόνιας:

  1. Ο πολλαπλασιασμός με σπόρο
  2. Ο πολλαπλασιασμός με διαίρεση ριζώματος

Επειδή η φύτευση των σπόρων είναι μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο χωρίς να μας εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα, προτιμάμε το πολλαπλασιασμό μέσω της διαίρεσης των ριζωμάτων.

Στη περίπτωση αυτή, διαιρούμε τα ριζώματα της έτσι ώστε το κάθε ένα από αυτά να περιέχει τουλάχιστον 2 με3 οφθαλμούς, από τους οποίους ο ένας να έχει φυτρώσει. Κατόπιν, φυτεύουμε το κάθε ένα από τα ριζώματα σε γλάστρα τύπου φυτωρίου έτσι ώστε να αναπτυχθεί το φυτό ή εναλλακτικά στη τελική του θέση απευθείας στο χώμα.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Νέα Λιόσια αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στα Νέα Λιόσια. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner