Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Άλιμος Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Άλιμος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο
Άλιμος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Άλιμος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στον Άλιμο αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στον Άλιμο.

Λουλούδια που φυτεύονται με βολβούς

Στα λουλούδια τα οποία φυτεύονται με το βολβό τους, ανήκουν ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά φθινοπωρινά αλλά και ανοιξιάτικα λουλούδια. Μερικά από αυτά είναι η τουλίπα, το λίλιουμ, η φρέζια, η γλαδιόλα, και η ανεμώνη. Τα βολβώδη φυτά αποθηκεύουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζονται στους ειδικά τροποποιημένους βλαστούς ή και ρίζες τους. Πρόκειται για σημαντικά τμήματα του φυτού, τα οποία είναι απαραίτητα και για τον πολλαπλασιασμό του, έτσι ώστε να μπορεί να φυτρώνει επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο.

Υπάρχει η τάση, τα ειδικά αυτά όργανα να τα ομαδοποιούμε όλα στην κατηγορία των «βολβών». Στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να χωρίζονται σε βολβούς, κόνδυλους, σαρκώδεις ρίζες, ριζώματα και κορμούς, ανάλογα με τη μορφή αλλά και το τρόπο λειτουργίας τους. Τα βολβώδη λουλούδια χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, σύμφωνα με με την εποχή της φύτευσης. Δηλαδή, υπάρχουν οι χειμωνιάτικοι βολβοί και οι καλοκαιρινοί βολβοί λουλουδιών.

Φύτεμα βολβών λουλουδιών στον κήπο και σε γλάστρα

Για να δημιουργήσουμε έναν όμορφο κήπο με βολβώδη λουλούδια, θα πρέπει αρχικά να κάνουμε ένα σχέδιο φύτευσης. Στη συνέχεια να επιλέξουμε τις κατάλληλες θέσεις για τη φύτευση τους και να προσέξουμε να τους φυτέψουμε σωστά. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε σωστό πότισμα. Το λίπασμα θα πρέπει να μπαίνει μόνο όταν απαιτείται καθώς και να τους προστατεύουμε από έντομα και ασθένειες.

Σχεδιασμός ενός κήπου με βολβώδη φυτά

Τα βολβώδη λουλούδια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν η φύτευση τους γίνετε σε συστάδες, σε ομάδες των πολλών. Φροντίζουμε να φυτεύουμε ανακατωμένα λουλούδια που ανθίζουν πιο νωρίς μαζί με αυτά που ανθίζουν αργότερα. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να έχουμε λουλούδια στον κήπο μας για περισσότερο χρόνο.

Όταν η φύτευση γίνετε σε παρτέρια, καλό είναι να τοποθετούμε εμπρός τα πιο χαμηλά εξ αυτών και ακριβώς από πίσω τα πιο ψηλά, για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Διαλέγουμε με προσοχή τα χρώματα των λουλουδιών, έτσι ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως και με τον χώρο στον οποίο θα γίνει η φύτευση.

Θέσεις κατάλληλες για την φύτευση των βολβών

Σωστά μέρη είναι τα ηλιόλουστα είτε ελαφρώς σκιερά σημεία του κήπου μας, καθώς τα φυτά χρειάζονται καλή ηλιοφάνεια προκειμένου να μας χαρίσουν πλούσια ανθοφορία. Ακόμη, είναι σημαντικό οι θέσεις που επιλέγουμε να είναι προστατευμένες, αφού τα λουλούδια τους είναι ευαίσθητα στους δυνατούς ανέμους. Στη περίπτωση που η φύτευση θα γίνει σε γλάστρα είτε ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι της οικείας μας, προτιμόμενα σημεία είναι αυτά με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό.

Σωστό φύτεμα των βολβών στο χώμα

Απαιτείται προσοχή να τοποθετούμε τους βολβούς στο σωστό βάθος. Αυτό εξαρτάτε από το είδος του βολβού που φυτεύουμε και πρέπει η “μύτη” του βολβού, να κοιτάει προς τα πάνω. Αν τοποθετηθούν πολύ βαθιά, ενδέχεται να αργήσουν να αναπτυχθούν ή και να μην αναπτυχθούν καθόλου. Αν η φύτευση γίνει επιφανειακά, η νεαρή βλάστηση των βολβών θα φανεί νωρίτερα από το έδαφος και υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί πρόωρα.

Το βάθος στο οποίο φυτεύουμε τους βολβούς, κυμαίνεται ανάμεσα από 5 έως και 15 εκατοστών και εξαρτάτε από το είδος του λουλουδιού, αλλά και το μέγεθος του βολβού. Ένας γενικός κανόνας είναι να φυτεύουμε τον βολβό σε τέτοιο βάθος που να αντιστοιχεί 2 με 3 φορές στο ύψος του. Αφού τους φυτέψουμε, τους καλύπτουμε με το χώμα και ποτίζουμε ελαφρά, έτσι ώστε το χώμα τους να έχει μια σχετική υγρασία.

Συχνότητα ποτίσματος

Αποφεύγουμε κατά τη φύτευση το υπερβολικό πότισμα των βολβών, αφού ενέχει το κίνδυνο να σαπίσουν και να μην φυτρώσουν. Αφού γίνει το φύτρωμα και τα φυτά αρχίζουν να αναπτύσσονται, ποτίζουμε με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα, κατά την άνοιξη και του φθινόπωρο. Το καλοκαίρι ποτίζουμε δυο φορές την εβδομάδα, ειδικά κατά τη ζεστή του περίοδο.

Τύπος λιπάσματος και συχνότητα

Οι ανάγκες των βολβωδών φυτών για λίπανση καθώς και θρεπτικά στοιχεία είναι σχετικά περιορισμένες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας πλήρους λιπάσματος, όταν φυτεύουμε τους βολβούς, και κατόπιν όταν εκπτυχθούν τα πρώτα φύλλα αλλά και κατά την ανάπτυξη του ανθοφόρου βλαστού. Να θυμάστε ότι η υπερβολική λίπανση των βολβωδών φυτών μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ανθοφορία αλλά και σάπισμα στο βολβό.

Προστασία από ασθένειες και έντομα

Οι βολβοί του φθινοπώρου είναι σχετικά ανθεκτικοί στη προσβολή από ασθένειες και έντομα. Αντίθετα, οι καλοκαιρινοί βολβοί παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Για παροχή προστασίας από μυκητολογικές ασθένειες, καλό είναι να ψεκάζουμε το φύλλωμα των βολβωδών φυτών, με κάποιο διάλυμα μαγειρικής σόδας. Επίσης καλό είναι να κάνουμε πότισμα της ρίζας με διάλυμα θειικού χαλκού με αναλογία μια κουταλιά του γλυκού σε ένα λίτρο νερό.

Ακόμη, για την προστασία των βολβωδών λουλουδιών από τη μελίγκρα και τον τετράνυχο, μπορούμε να ψεκάσουμε προληπτικά τα βολβώδη λουλούδια με διάλυμα τριμμένου σαπουνιού. Αυτό θα πρέπει να γίνετε μία φορά το μήνα, κατά τη περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Άλιμος αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στον Άλιμο. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner