Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Διόνυσος Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Διόνυσος αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Διόνυσος αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Διόνυσος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στο Διόνυσο αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στο Διόνυσο.

Ασθένειες και έντομα που προσβάλλουν το φυτό λιγούστρο

Το λιγούστρο είναι ένα φυτό που παρουσιάζει μια σχετική ανθεκτικότητα στα έντομα και τις ασθένειες. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες θα χρειαστεί την προστασία μας. Μπορούμε να κάνουμε ένα αυτοσχέδιο διάλυμα με ανακάτεμα μιας κουταλιάς πράσινου σαπουνιού σε ένα λίτρο νερό. Με αυτό ψεκάζουμε τα φύλλα του για τη προληπτική αντιμετώπιση των εντόμων όπως είναι η μελίγκρας, η βαμβακάδα και ο τετράνυχος, τα οποία και το προσβάλλουν.

Όταν βρισκόμαστε σε συνθήκες έντονης προσβολής από έντομα, θα πρέπει να ψεκάζουμε με βιολογικά εντομοκτόνα, όπως είναι για παράδειγμα τα άλατα καλίου είτε ο θερινός πολτός, που μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο γεωπονικό κατάστημα, είτε και ανθοπωλείο.

Όταν η φύτευση του είναι πυκνή και συνοδεύεται από κακό αερισμό, ενδέχεται να εμφανιστούν μυκητολογικές ασθένειες οι οποίες προκαλούν κόκκινες και καφέ, ίσως και γκρι ή μαύρες κηλίδες στα φύλλα του. Για να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες αυτές μπορούμε να ψεκάσουμε με κάποιο βιολογικό σκεύασμα χαλκού.

Το σωστό κλάδεμα και ο πολλαπλασιασμός του λιγούστρου;

Το λιγούστρο θα πρέπει να κλαδεύεται κατά τις αρχές της άνοιξης. Σε αυτό θα πρέπει να αφαιρούμε τους ξερούς αλλά και αδύναμους βλαστούς ενώ την ίδια στιγμή μπορούμε να διατηρήσουμε το σχήμα του σε μια συμπαγή μορφή, μέσω του περιορισμού του ύψους της κορυφαίας του βλάστησης, στο σημείο του φράκτη που επιθυμούμε. Θα πρέπει ακόμη εκτός κλάδεμα του λιγούστρου κατά την άνοιξη, να κάνουμε και συμπληρωματικά κορφολογήματα σε διαστήματα ανά 2 μήνες.

Αυτά θα πρέπει να γίνονται μέσα στο καλοκαίρι όπως και το φθινόπωρο, με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων που λέγονται μπορντουροψάλιδα, έτσι ώστε να διατηρούμε το ύψος των φυτών μας σε σταθερά πλαίσια, για ένα όμορφο και συνεκτικό φράκτη. Προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα όμορφο φράχτη από λιγούστρα, θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αριθμό από φυτά τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε από φυτώρια όπως και ανθοπωλεία της περιοχής μας.

Διαφορετικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας νέα φυτά από μόνοι μας, με τρόπο εύκολο και οικονομικό, με το να κάνουμε το πολλαπλασιασμό στο σπίτι μας. Υπάρχουν ορισμένες ποικιλίες από λιγούστρο, όπως είναι και ο κινέζικος, που μπορούν να πολλαπλασιαστούν με σπόρο. Το κοινό φυτό μπορεί να πολλαπλασιαστεί με τη μέθοδο των καταβολάδων, φυτεύοντας δηλαδή ένα μέρος από το αρχικό φυτό μας στο χώμα.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να μπορέσουμε να φτιάξουμε καινούρια φυτά λιγούστρου, είναι κάνοντας χρήση της μεθόδου πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα. Πιο συγκεκριμένα, θα πάρουμε τμήματα από τους τρυφερούς βλαστούς του φυτού με μήκος περίπου 20 εκατοστά, μέσα στο διάστημα από την άνοιξη μέχρι και το καλοκαίρι, εναλλακτικά σκληρότερων κατά το φθινόπωρο στο Διόνυσο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να απομακρύνουμε τα 2/3 των φύλλων από τους βλαστούς, ξεκινώντας από τη βάση προς τη κορυφή και αφήνοντας 2 ζευγάρια φύλλων σε αυτή. Κατόπιν φυτεύουμε το κάθε μόσχευμα σε ένα μείγμα από τύρφη και περλίτη, σε αναλογίες της τάξης 1:1 και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα περιβάλλον δροσερό αλλά και φωτεινό. Να θυμάστε ότι η χρήση της ορμόνης ριζοβολίας στη βάση που κάνουμε τη τομή στο μόσχευμα, είναι απαραίτητη για να έχουμε επιτυχία στο πολλαπλασιασμό.

Μετά από διάστημα περίπου 10 εβδομάδων, θα έχει σχηματιστεί το ριζικό σύστημα του καινούριου μας φυτού και στη συνέχεια μπορεί να μεταφυτευτεί σε κάποια μεγαλύτερη γλάστρα, ακόμη και στην οριστική του θέση. Είναι ένα φυτό που ανήκει στην ίδια οικογένεια με αυτή των φυτών της ελιά και το οποίο δημιουργεί καρπούς οι οποίοι μοιάζουν σε σχήμα με αυτό της ελιάς.

Δώστε προσοχή στο ότι αυτοί οι καρποί δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς είναι τοξικοί για τον άνθρωπο. Ακόμη, η κατάποση τους από τα σκυλιά ενδέχεται να τους προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα και να εμφανίσουν συμπτώματα ναυτίας όπως και εμετού.

Το σωστό πότισμα του χρυσάνθεμου

Τα χρυσάνθεμα είναι φυτά με σημαντικές απαιτήσεις σε νερό, ώστε να μας δώσουν μια ζωηρή βλάστηση όπως και ανθοφορία. Θα πρέπει να τα ποτίζουμε με συχνότητα 2 φορές την βδομάδα, κατά τη περίοδο της άνοιξης αλλά και του φθινοπώρου. Τα χρυσάνθεμα χρειάζονται συχνότερο πότισμα και συγκεκριμένα κάθε 2 μέρες, στη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ειδικά όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, όπως επίσης και κατά τη περίοδο μετά από το σχηματισμό των μπουμπουκιών του.

Να θυμάστε ότι το υπερβολικό τους πότισμα ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε σάπισμα και ξηράνσεις λόγω ανάπτυξης ασθενειών. Επίσης, όταν ποτίζουμε τα χρυσάνθεμα, προσέχουμε να μη βρέχουμε τα φύλλα τους για να αποφύγουμε την προσβολή από διάφορες μυκητολογικές ασθένειες όπως το ωίδιο και η σκωρίαση. – Πηγή: www.mistikakipou.gr

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Διόνυσο αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στο Διόνυσο. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner