Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Ραφήνα αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Ραφήνα αποστολή λουλουδιών - Online ανθοπωλείο
Ραφήνα αποστολή λουλουδιών – Online ανθοπωλείο

Ραφήνα αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στη Ραφήνα αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στη Ραφήνα.

Τα μυστικά της γαρδένιας

Η σωστή συχνότητα για το πότισμα της γαρδένιας

Η γαρδένια είναι ένα λουλούδι με σημαντικές ανάγκες σε νερό, έτσι ώστε να έχει ένα πλούσιο φύλλωμα και πλούσια ανθοφορία.  Το σωστό πότισμα μπορεί να είναι και το ο πιο βασικός παράγοντας για να μπορέσει να ευδοκιμήσει στο κήπο μας, είτε σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Θα πρέπει να τη ποτίζουμε δύο φορές τη βδομάδα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου. Το καλοκαίρι αντίστοιχα τουλάχιστον ανά δύο 2 μέρες.

Αν το πότισμα της δεν γίνετε σε τακτά διαστήματα, ενδέχεται τα μπουμπούκια της να πέσουν πριν ακόμα ανοίξουν. Ειδικά, τη καλοκαιρινή περίοδο και σε συνθήκες καύσωνα, όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές, μπορεί να χρειαστεί να τη ποτίζουμε καθημερινά, ώστε να τη διατηρήσουμε δροσερή με όμορφα και πράσινα φύλλα. Παράλληλα, τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, θα πρέπει ψεκάζουμε με νερό τα φύλλα της γαρδένιας.

Με αυτό το τρόπο διατηρούμε μια σχετική υγρασία στο φυτό ώστε να μη δημιουργηθούν ξηράνσεις και εμφάνιση καφέ κηλίδων στις άκρες των φύλλων της. Πάντως σε κάθε περίπτωση προσέχουμε να μην τη ποτίζουμε με περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται, αφού το υπερβολικό πότισμα μπορεί να της δημιουργήσει κιτρίνισμα στα φύλλα. Η γαρδένια χρειάζεται επίσης πολύ καλής ποιότητας νερό, τέτοιο που να μη περιέχει άλατα αφού μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στην ανθοφορία της.

Το νερό της βροχής είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για το σύνολο των φυτών αλλά ειδικά για τη γαρδένια και τα οξύφιλα φυτά. Είναι σημαντικό να συλλέγουμε το βρόχινο νερό και να το χρησιμοποιούμε για να τη ποτίζουμε αλλά και για να ψεκάζουμε τα φύλλα της.

Ο κατάλληλος χρόνος για τη λίπανση της γαρδένιας

Η γαρδένια είναι ένα λουλούδι απαιτητικό σε θρεπτικά στοιχεία. Χρειάζεται τακτική λίπανση στη Ραφήνα, έτσι ώστε να διατηρήσει το έντονο πράσινο χρώμα της, όπως και για να μας δώσει πολλά λουλούδια. Θα πρέπει να προσθέτουμε λίπασμα στις γαρδένιες μας με συχνότητα μία φορά το μήνα, εκτός από τη περίοδο του Αυγούστου όπου επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και τον Ιανουάριο που επικρατεί παγωνιά για να αποφύγουμε τα προβλήματα στο φυτό μας.

Το λίπασμα που χρειάζεται θα πρέπει να είναι πλήρες και ενισχυμένο σε κάλιο και μαγνήσιο. Προτιμάμε τα ειδικά σχεδιασμένα λιπάσματα για οξύφιλα φυτά, αυτά που ενισχύουν την ανθοφορία της γαρδένιας, χωρίς ωστόσο να αυξάνουν το pH του εδάφους. Αποφεύγουμε να της βάζουμε λιπάσματα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο, όπως η αμμωνία και η ουρία, αφού ενδέχεται να δημιουργήσουν καφέ και μαύρα καψίματα στις άκρες των φύλλων της είτε και πτώση των λουλουδιών.

Καθώς είναι ευαίσθητη στην έλλειψη σιδήρου και εμφανίζει κιτρίνισμα στα νεανικά της φύλλα, χρειάζεται λίπασμα σιδήρου. Από τα διάφορα αυτά είδη λιπασμάτων που υπάρχουν, προτιμάμαι για τη γαρδένια μας λίπασμα σιδήρου που είναι διαλυτός στο νερό και να απορροφάτε άμεσα από το φυτό μας.

Ο σίδηρος θα πρέπει να μπαίνει στις αρχές της άνοιξης, τις αρχές του καλοκαιρού αλλά και τις αρχές του φθινοπώρου. Σωστό είναι να αναφέρουμε πως η προσθήκη σκουριασμένων καρφιών και αντικειμένων στη γλάστρα της γαρδένιας που οφείλετε στη παράδοση, δεν προσφέρεται για την άμεση απορρόφηση σιδήρου από το λουλούδι μας.

Τύποι ασθενειών και εντόμων που προσβάλλουν την γαρδένια

Είναι αρκετές οι ασθένειες και τα έντομα που μπορεί να εμφανιστούν στη γαρδένια. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν βρίσκεται σε συνθήκες με κακό αερισμό ή όταν δεν της δίνουμε την απαραίτητη φροντίδα. Προσβάλλεται από διάφορες μυκητολογικές ασθένειες του ριζικού συστήματος, όπως για παράδειγμα η φυτόφθορα και η ριζοκτόνια. Ακόμη, από ασθένειες του φυλλώματος όπως είναι το ωίδιο και η αλτερνάρια.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούν το σάπισμα της ρίζας της, αντιμετωπίζεται διαλύοντας μια κουταλιά του γλυκού χαλκό μέσα σε ένα λίτρο νερό και επαναλαμβάνουμε έπειτα από δυο εβδομάδες. Άλλες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν το άσπρισμα ή γκριζάρισμα των φύλλων της όπως και καστανές κηλίδες. Για την αντιμετώπιση των ασθενειών του φυλλώματος ψεκάζουμε με διάλυμα χαλκού και θειαφιού, το οποίο μπορούμε να αγοράσουμε από γεωπονικά καταστήματα.

Διαφορετικά χρησιμοποιούμε σπιτικά υλικά, όπως για παράδειγμα διαλύουμε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας σε ένα λίτρο νερό και ψεκάσουμε τα φύλλα της. Η γαρδένια μπορεί επίσης να προσβληθεί και από διάφορα έντομα, όπως τα κοκκοειδή με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γνωστή ψώρα, τη μελίγκρα και το τετράνυχο που προσβάλλει τα φύλλα της, τους βλαστούς αλλά και τα μπουμπούκια της.

Για να τη προστατέψουμε προληπτικά από τα έντομα, διαλύουμε σε ένα λίτρο νερό, μία κουταλιά τριμμένο πράσινο σαπούνι και προσθέτουμε μια κουταλιά οινόπνευμα και χρησιμοποιούμε αυτό το διάλυμα για να ψεκάσουμε τα φύλλα της. Αν η προσβολή από έντομα είναι μεγάλη, προμηθευόμαστε οικολογικά σκευάσματα θερινού πολτού ή και αλάτων καλίου.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Ραφήνα αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στη Πλάκα. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner