Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Ταύρος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Ταύρος αποστολή λουλουδιών - Online ανθοπωλείο
Ταύρος αποστολή λουλουδιών – Online ανθοπωλείο

Ταύρος αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στο Ταύρο αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στο Ταύρο.

Μυστικά της γαρυφαλλιάς

Το κατάλληλο πότισμα

Οι ανάγκες μιας γαρυφαλλιάς σε πότισμα είναι μέτριες. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, ποτίζουμε τις γαρυφαλλιές δυο φορές την εβδομάδα ενώ αυτή του χειμώνα, τα ποτίσματα γίνονται πιο αραιά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά όταν οι συνθήκες είναι αυτές του καύσωνα, όταν η γαρυφαλλιά είναι τοποθετημένη σε μικρές γλάστρες χρειάζεται συχνότερο πότισμα, το λιγότερο κάθε δύο μέρες, ώστε να ανταπεξέλθει στα πολύ υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας.

Καθώς οι γαρυφαλλιές είναι αρκετά ευαίσθητες στην υγρασία του χώματος, θα πρέπει να ποτίζουμε μόνο αφού έχουμε ελέγξει ότι το χώμα της είναι στεγνό.

Σωστό λίπασμα για τις  γαρυφαλλιές

Σαν λουλούδι χρειάζεται λίπασμα ανά τακτά διαστήματα, στο διάστημα από την άνοιξη μέχρι το τέλος φθινοπώρου. Με αυτό το τρόπο εξασφαλίσουμε τη ζωηρή ανάπτυξη της, ώστε να μας χαρίσει πολλά λουλούδια.

Για γαρυφαλλιές που είναι φυτεμένες στο κήπο μας, προσθέτουμε κάθε μήνα μια κουταλιά της σούπας πλήρες κοκκώδες λίπασμα. Το κατάλληλο δηλαδή για πλούσια ανάπτυξη και μεγάλη σε διάρκεια ανθοφορία. Για γαρυφαλλιές που βρίσκονται σε γλάστρα, προσθέτουμε κάθε δυο εβδομάδες υγρό λίπασμα ανθοφορίας και εναλλακτικά διαλυτό σε νερό λίπασμα τύπου 20-20-20.

Η σωστή εποχή για κλάδεμα

Το κλάδεμα της θα πρέπει να πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης, αφού περάσουν πρώτα οι παγωνιές του χειμώνα. Κλαδεύουμε τις γαρυφαλλιές κάθε χρόνο, ώστε να βοηθήσουμε να αναπτυχθούν νέοι βλαστοί, οι οποίοι και θα μας δώσουν την υπέροχη ανθοφορία τους. Παράλληλα, σε τακτικά διαστήματα θα πρέπει να γίνεται και το κορφολόγημα της γαρυφαλλιάς.

Φροντίζουμε, επομένως να αφαιρούμε επιμελώς τα ώριμα μαραμένα λουλούδια της , όπως επίσης τους ξερούς βλαστούς και τα κλαδάκια.  Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνουμε να ενισχυθεί αλλά και να επιμηκυνθεί η ανθοφορία της, έως και τα πρώτα κρύα του χειμώνα.

Τρόποι πολλαπλασιασμού της γαρυφαλλιάς

Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε καινούρια φυτά γαρυφαλλιάς στο Ταύρο και να διατηρήσουμε την αγαπημένη μας ποικιλία, έτσι ώστε να τα φυτέψουμε στον κήπο μας ή να τα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας. Ο πολλαπλασιασμός της γίνετε πολύ εύκολα με μοσχεύματα, παραφυάδες, αλλά και σπόρους.

Πολλαπλασιασμός με σπόρο

Στη περίπτωση αυτή, η φύτευση των σπόρων γίνετε στα τέλη του χειμώνα στο εσωτερικό της οικείας μας. Μπορεί να γίνει και σε θερμαινόμενο σπορείο που έχει θερμοκρασία κοντά στους 20°C, χρησιμοποιώντας ειδικό φυτόχωμα για σπορείο. Οι σπόροι θα φυτρώσουν μέσα σε 2 με 3 εβδομάδες από τη φύτευση. Αν οι σπόροι φυτευτούν σε γλαστράκια φυτωρίου στο μέσο της άνοιξης και σε εξωτερικό χώρο, τα φυτά αυτά θα ανθίσουν κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη χρονιά.

Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα

Παίρνουμε τμήματα του βλαστού, τα γνωστά μοσχεύματα, με μήκος 10 εκατοστών από τα τμήματα στη κορυφή της γαρυφαλλιάς που δεν έχουν ανθοφορήσει. Τα φυτεύουμε σε γλάστρες φυτωρίου με φυτόχωμα γενικής χρήσης. Οι γλάστρες θα πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό περιβάλλον για να ριζώσει το μόσχευμα σωστά. Μετά τη πάροδο διαστήματος 5 έως και 6 εβδομάδων,  τα μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Πολλαπλασιασμός με παραφυάδες

Κόβουμε τις παραφυάδες, δηλαδή τα μικρά νέα φυτά, αυτά που φυτρώνουν δίπλα από τη βάση του βλαστού στις αρχές της άνοιξης. Στη συνέχεια. μαζί με κομμάτια της ρίζας τα φυτεύουμε σε γλάστρα φυτωρίου με χρήση φυτοχώματος εξωτερικής χρήσης. Θα πρέπει να διατηρούμαι τη γλάστρα σε δροσερό μέρος για διάστημα ίσο με 3 έως 4 εβδομάδες, έτσι ώστε να ριζώσει καλά το φυτό της γαρυφαλλιάς και να είμαστε έτοιμοι για να το μεταφυτεύουμε στην τελική του θέση.

 

Ασθένειες και έντομα που προσβάλλουν τη γαρυφαλλιά

Η γαρυφαλλιά είναι ένα φυτό ευαίσθητο σε μυκητολογικές ασθένειες. Μερικές από αυτές είναι το ωίδιο που δημιουργεί ένα άσπρισμα στα φύλλα της, όπως και η σκωρίαση που δημιουργεί κάποιες καφέ κηλίδες στο φύλλωμα της. Τρόποι για τη προληπτική αλλά και θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών είναι:

  • Να αποφεύγουμε τις πυκνές φυτεύσεις, αφού σε συνθήκες κακού αερισμού αυτές οι ασθένειες εξαπλώνονται αρκετά γρηγορότερα
  • Να προσέχουμε ώστε να μη βρέχουμε τα φύλλα αλλά και τα λουλούδια της, κατά τη διάρκεια του ποτίσματος
  • Να ψεκάζουμε το φύλλωμα διαλυτό σε νερό, βιολογικό σκεύασμα θειαφιού, εναλλακτικά με αυτοσχέδιο διάλυμα που μπορούμε να φτιάξουμε διαλύοντας 1 κουταλιάς μαγειρικής σόδα σε ένα λίτρο νερό.

Να θυμόσαστε ότι γαρυφαλλιές προσβάλλονται ακόμη και από τα έντομα της μελίγκρας, θρίπα και του κόκκινου τετράνυχου. Για να τα αντιμετωπίσουμε με βιολογικό τρόπο, ψεκάζουμε με βιολογικά σκευάσματα όπως τα άλατα καλίου και ο θερινός πολτός, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από γεωπονικά καταστήματα. Διαφορετικά, μπορούμε να κάνουμε χρήση σπιτικών υλικών προληπτικά, όπως να διαλύσουμε μια κουταλιά της σούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι μέσα σε ένα λίτρο νερό.

Συχνά προβλήματα που συναντάμε συχνά στη γαρυφαλλιά

Τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει η γαρυφαλλιά σχετίζονται με το πότισμα, όπως και το περιβάλλον στο οποίο την έχουμε φυτέψει.

Η γαρυφαλλιά ξεραίνει τα μπουμπούκια της

Η γαρυφαλλιά μπορεί να ξεράνει τα μπουμπούκια της σε συνθήκες έλλειψης υγρασίας, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα. Επίσης, μπορεί να συμβεί όταν δεν βάζουμε λίπασμα ανθοφορίας στις γαρυφαλλιές μας καθώς και όταν υπάρχει προσβολή από τετράνυχο.

Η γαρυφαλλιά δεν ανθίζει

Η γαρυφαλλιά ενδέχεται να μην ανθίσει άμα τη ποτίζουμε υπερβολικά ή όταν η γλάστρα μας δεν στραγγίζει καλά ώστε να απομακρύνεται το νερό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί και  όταν δεν βρίσκεται σε μέρος με ηλιοφάνεια αλλά με ίσκιο, είτε όταν δεν κάνουμε χρήση λιπάσματος ανθοφορίας αλλά κάποιου πλούσιο σε άζωτο, το οποίο μας βοηθά στην ανάπτυξη φυλλώματος αλλά όχι των ανθέων.

Η γαρυφαλλιά ξεραίνεται

Υπάρχει η περίπτωση να ξεραθεί αν την αφήσουμε χωρίς νερό για μεγάλο διάστημα, ειδικά τη καλοκαιρινή περίοδο. Μπορεί επίσης να κιτρινίσουν τα φύλλα της και να ξεραθεί σταδιακά, άμα βρεθεί σε καταστάσεις υπερβολικής υγρασίας. Μπορεί επίσης να ξεραθεί λόγω της εκτεταμένης προσβολής από τετράνυχο.

 

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Ταύρος αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στο Ταύρο. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner