Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Βοτανικός-Σεπόλια Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Βοτανικός-Σεπόλια αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Βοτανικός-Σεπόλια αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Βοτανικός-Σεπόλια αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στους Βοτανικό-Σεπόλια αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στους Βοτανικό-Σεπόλια.

Σωστό πότισμα για υγιή φυτά

Προκειμένου να διατηρηθούν υγιή τα φυτά μας, χρειάζονται νερό. Είναι ελάχιστο το διάστημα που μπορούν να ζήσουν χωρίς νερό. Αυτός είναι και ο λόγος που το πότισμα αποτελεί ίσως και τη πιο σημαντική καλλιεργητική εργασία στο κήπο μας. Αυτό ισχύει τόσο για τα λουλούδια, όσο και για τα λαχανικά μας. Ακόμα, για τα αρωματικά φυτά, τα δέντρα αλλά και τους θάμνους. Το πότισμα φαίνεται μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αρκετά βασικά λάθη όταν ποτίζουμε χωρίς φυσικά να το γνωρίζουμε. Το υπερβολικό ή και το ελλιπές πότισμα, αποτελούν δύο προβλήματα πολύ συνηθισμένα όσο αφορά τη φροντίδα των φυτών μας. Θα πρέπει λοιπόν να δίνουμε την απαραίτητη σημασία, ειδικότερα στο ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για το πότισμα των φυτών, το πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται και γενικότερα όλη τη διαδικασία.

Κατάλληλη ώρα για πότισμα των φυτών

Η διαδικασία του ποτίσματος είναι σημαντικό να γίνετε τις κατάλληλες ώρες. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε να ποτίζουμε το κήπο και τις γλάστρες μας τις μεσημεριανές ώρες. Αυτό οφείλεται  λόγω των μεγάλων απωλειών σε νερό, καθώς και της πιθανής ανάπτυξης ασθενειών. Καλύτερο είναι να ποτίζουμε τα φυτά μας νωρίς το πρωί, αφού τις πρωινές ώρες τα φυτά ποτίζονται επαρκώς και οι πιθανότητες ανάπτυξης μυκητολογικών ασθενειών είναι μικρότερες.

Η δεύτερη επιλογή που έχουμε είναι να τα ποτίζουμε κατά το σούρουπο, αφού τις βραδινές ώρες δεν έχουμε απώλειες νερού από το φαινόμενο της εξάτμισης. Η τελευταία μας επιλογή, είναι να ποτίζουμε τα φυτά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως προσοχή γιατί σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκητολογικών ασθενειών, που οφείλεται στην υπερβολική υγρασία του εδάφους.

Η σωστή συχνότητα του ποτίσματος

Στα φυτά, η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Σε αυτούς ανήκει το είδος των φυτών μας, το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκονται, ο τύπος του εδάφους στον οποίο γίνεται η καλλιέργεια καθώς και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή της φύτευσης. Ένα παράδειγμα είναι τα κηπευτικά τα οποία θέλουν συχνότερα νερό από ότι τα παχύφυτα και οι κάκτοι.

Ακόμη, τα φυτά που έχουν φυτευτεί σε γλάστρες, σημειώστε ότι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό σε σχέση με αυτά που έχουν φυτευτεί στο έδαφος. Τα αμμώδη εδάφη που εμφανίζουν καλή αποστράγγιση, χρειάζονται πότισμα με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με εκείνα που είναι βαριά και αργιλλώδη. Το καλοκαίρι το πότισμα θα πρέπει να είναι συχνότερο σε σχέση με τον χειμώνα. Επίσης όταν επικρατούν άνεμοι, σημειώστε ότι το χώμα στεγνώνει πιο γρήγορα και έτσι απαιτείται πότισμα σε πιο τακτά διαστήματα.

Το πότισμα θα πρέπει να είναι ανάλογο του σταδίου ανάπτυξης των φυτών

Τα φυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες σε υγρασία, ανάλογα το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκονται. Το πότισμα που κάνουμε θα πρέπει να είναι διαφορετικό στη φύτευση των σπόρων, τη μεταφύτευση, την ανθοφορία ή κατά τη καρποφορία.

Πότισμα κατά την σπορά

Όταν φυτεύουμε σπόρους φυτών, το χώμα θα πρέπει να έχει μια σχετική υγρασία για να μπορέσουν να φυτρώσουν οι σπόροι. Προτιμούμε ένα ήρεμο καθημερινό πότισμα που να διατηρεί ελαφρά βρεγμένο το χώμα, έτσι ώστε να φυτρώσουν σταδιακά οι σπόροι που φυτεύουμε. Αποφεύγουμε τη μεγάλη ποσότητα υγρασίας, γιατί μπορεί να προκαλέσει το σάπισμα των ριζών των φυτών μας.

Πότισμα κατά την μεταφύτευση

Κατά τη μεταφύτευση των φυτών, είτε στο κήπο μας είτε σε γλάστρα, χρειάζεται ένα πολύ καλό πότισμα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ομοιόμορφα η υγρασία γύρω από το ριζικό τους σύστημα. Προτιμούμε να κάνουμε σε διάστημα 2 με 3 ημέρες ένα καλό πότισμα έτσι ώστε να πηγαίνει βαθύτερα το νερό, παρά να ποτίζουμε λίγο επιφανειακά σε καθημερινή βάση. Με το τρόπο αυτό, αποφεύγουμε τα φυτά να αναπτύσσουν επιφανειακό ριζικό σύστημα. Έτσι, αποκτούν βαθύτερες ρίζες και το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη και πιο δυνατή ανάπτυξη τους.

Πότισμα στην ανθοφορία και την καρπόδεση

Μια μερίδα ανθρώπων αφήνει τα φυτά του απότιστα κατά την περίοδο της ανθοφορίας, για να έχουν μεγαλύτερο σχηματισμό ανθέων. Το στρεσάρισμα αυτό των φυτών αρκετές φορές οδηγεί στη πτώση των ανθέων και την εξάντληση των φυτών.

Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και της καρπόδεσης, τα φυτά μας χρειάζονται σχετικό πότισμα. Σημειώστε ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία, καθώς  μπορεί να προκαλέσει πτώση των ανθών και προβληματική καρπόδεση στα φυτά.

Πότισμα στην καρποφορία

Τα λαχανικά όπως και τα καρποφόρα δέντρα, έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό την περίοδο της καρποφορίας, όπου και αναπτύσσονται οι καρποί τους. Απαιτείται το πότισμα τους να γίνεται συχνά αλλά και με αρκετή ποσότητα νερού, έτσι ώστε η παραγωγή που θα πάρουμε να είναι όχι μόνο αυξημένη, αλλά να έχουμε και καλής ποιότητας σχηματισμένους καρπούς.

Τα ακανόνιστα ποτίσματα μπορεί επίσης να δημιουργήσουν προβλήματα στους καρπούς μας, όπως την ξηρή κορυφή που προκαλεί μαυρίσματα στους καρπούς της ντομάτας, αλλά και το σκάσιμο των καρπών της ροδιάς.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Βοτανικό-Σεπόλια αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στους Βοτανικό-Σεπόλια. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner