Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Βάρκιζα Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Βάρκιζα αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Βάρκιζα αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Βάρκιζα αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στη Βάρκιζα αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στη Βάρκιζα.

Τα μυστικά της τριανταφυλλιάς

Λίπανση της τριανταφυλλιάς

Η τριανταφυλλιά ανήκει στα είδη λουλουδιών τα οποία είναι απαιτητικά σε ανάγκες λίπανσης, οπότε θα πρέπει να προσθέτουμε λίπασμα τακτικά στη διάρκεια του χρόνου. Τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε αυτό θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε λουλούδια με ποιότητα και ποσότητα. Η λίπανση του φυτού τοποθετείτε στο τέλος του χειμώνα. Εναλλακτικά, στις αρχές της άνοιξης αλλά και στις δύο περιπτώσεις, μετά το κλάδεμα.

Ο τύπος του λιπάσματος ανήκει σε αυτά που είναι είτε διαλυτά σε νερό είτε κοκκώδης συνθέσεως. Θα πρέπει να είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο αλλά και άζωτο. Στα τέλη του χειμώνα και τις αρχές του καλοκαιριού θα πρέπει να λιπαίνουμε τις αναρριχώμενες και δενδρώδη τύπου τριανταφυλλιές. Σε αντίθεση, οι θαμνώδεις αλλά και νάνες ποικιλίες, χρειάζονται λίπανση σε τακτά διαστήματα από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο.

Γύρω από τος ρίζες των φυτών, αναπτύσσονται ανεπιθύμητα χόρτα, τα γνωστά σε όλους ζιζάνια ως αποτέλεσμα της λίπανσης και του ποτίσματος. Θα πρέπει να απομακρύνονται σε τακτά διαστήματα με σκάλισμα, κατά το οποίο είναι ευκαιρία να εμπλουτίσουμε και το χώμα με λίπασμα αλλά και κομπόστ.

Εποχή και μέθοδος κλαδέματος

Η τριανταφυλλιά είναι ένα φυτό το οποίο χρειάζεται κλάδεμα. Αποτελεί για αυτό μια πολύ σημαντική καλλιεργητική φροντίδα, ώστε να πετύχουμε την εξασφάλιση της πλούσιας ανθοφορίας αλλά και την ανάπτυξη σωστού και υγιούς φυλλώματος. Σε περίπτωση που το αμελήσουμε, θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των βλαστών του φυτού, αλλά τα μικρά σε μέγεθος και αριθμό άνθη. Η εποχή που πρέπει να γίνετε το κλάδεμα, είναι από τα μέσα Ιανουαρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την εποχή του κλαδέματος, υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να το διαφοροποιήσουν, όπως η ποικιλία της, το υψόμετρο και η περιοχή. Θα πρέπει να γίνετε απουσία βροχής σε μέρες με ήλιο. Κατά το κλάδεμα, θα πρέπει να ελέγχουμε τα εξασθενημένα μέρη του φυτού, άρρωστα και ξεραμένα κλαδιά, ώστε να διασφαλίζουμε το σωστό αερισμό του φυτού. Θα πρέπει να αφαιρούμε ακόμα τα άρρωστα άνθη, για να επιτύχουμε τη καλύτερη ανθοφορία.

Ανάλογα πάντα τη ποικιλία, η τεχνική του κλαδέματος θα πρέπει να διαφοροποιείτε, για να διατηρηθεί το επιθυμητό σχήμα και να έχουμε ένα φυτό πλούσιο σε άνθηση.

Είδη και ποικιλίες τριανταφυλλιάς

Ανάλογα με το τρόπο που αναπτύσσονται, οι τριανταφυλλιές διακρίνονται σε:

  • ποικιλίες νάνου με χαμηλό ύψος
  • εδαφοκάλυψης οι οποίες απλώνουν στο έδαφος
  • θαμνώδεις ποικιλίες
  • αναρριχώμενες οι οποίες αναπτύσσονται κατακόρυφα
  • τριανταφυλλιές δενδρώδεις οι οποίες διαμορφώνονται σε σχήμα δέντρου

Από εκείνο το σημείο και πέρα, όλα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων του καθενός. Ανάλογα πάντα με την ένταση του αρώματος των λουλουδιών της αλλά και τα χρώματα που είναι διαθέσιμα, γίνεται και η επιλογή.

Ένας ακόμη παράγοντας που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν στην επιλογή του κατάλληλου είδους, είναι ο διαθέσιμος χώρος για τη τοποθέτηση της καθώς και η πιθανή διαμόρφωση του χώρου ή του μπαλκονιού μας.

Σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει να κόβουμε τα λουλούδια της για να τοποθετούμε σε βάζο, είναι σωστό να επιλέξουμε μια από τις θαμνώδης ποικιλίες, οι οποίες έχουν λουλούδι με μεγάλο βλαστό και είναι ιδανικές για κομμένα άνθη. Εάν πρόκειται για το μπαλκόνι μας, τότε επιλέγουμε κάποια ποικιλία τύπου νάνου είτε και εδαφοκάλυψης, καθώς αναπτύσσονται πλευρικά και είναι πιο χαμηλές σε ύψος.

Επιλέγουμε ποικιλίες με μικρά λιγότερα ή και μικρά αγκάθια, σε περίπτωση που έχουμε παιδιά στο σπίτι. Οι αναρριχώμενες και δενδρώδεις ποικιλίες, είναι οι πλέον κατάλληλες για να δημιουργήσουμε ένα φράχτη γύρω από τον κήπο μας ή μια εντυπωσιακή είσοδο σε αυτό, καθώς είναι επιβλητικές στην όψη και παίρνουν πιο μεγάλο ύψος.

Περίοδος φύτευσης και προετοιμασία του εδάφους

Η φύτευση μπορεί να γίνει όλη τη διάρκεια του έτους. Σε περίπτωση που προμηθευόμαστε τα φυτά σε γλάστρα, στα οποία το χώμα είναι σε μορφή μπάλας για να συγκρατεί το χώμα, η εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι η κατάλληλη για φύτευση στη Βάρκιζα.

Σημαντικό είναι να προετοιμάζουμε κατάλληλα το έδαφος για τη φύτευση, ώστε το φυτό να έχει καλύτερη ανάπτυξη, αλλά και ανθοφορία. Πριν να προβούμε στη φύτευση, αφαιρούμε τυχών πέτρες από το έδαφος, το σκάβουμε και το φρεσκάρουμε σε βάθος από 30 έως και 40 εκατοστά.

Ανοίγουμε ένα λάκκο για φύτευση περίπου στα 20 με 30 εκατοστά, μεγαλύτερο από τη μπάλα χώματος που έχει το φυτό στη γλάστρα του τη στιγμή που το πήραμε από το φυτώριο. Τοποθετούμε σε αυτό κοπριά που να είναι καλά χωνεμένη, όπως επίσης και κομπόστ, ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά και οργανικές ουσίες. Την ίδια στιγμή προσπαθούμε να βελτιώσουμε το χώμα όσο το δυνατό καλύτερα, καθώς πετυχαίνουμε καλύτερη ριζοβολιά.

Στην περίπτωση που θα φυτεύσουμε σε γλάστρα, είναι το σωστό να επιλέξουμε φυτόχωμα, όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας το οποίο να περιέχει περλίτη και θρεπτικά συστατικά αναγκαία για τη σωστή ανάπτυξη του φυτού. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σωστή αποστράγγιση, οπότε μπορούμε να τοποθετήσουμε μια στρώση από χαλίκια στο πάτο της γλάστρας, ώστε να μπορεί να διαφύγει το επιπλέον νερό.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Βάρκιζα αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στη Βάρκιζα. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner