Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Γλυφάδα Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Γλυφάδα αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Γλυφάδα αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στη Γλυφάδα αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στη Γλυφάδα.

Διαστήματα λίπανσης της τριανταφυλλιάς

Η τριανταφυλλιά ανήκει στα είδη λουλουδιών τα οποία είναι απαιτητικά σε ανάγκες λίπανσης, οπότε θα πρέπει να προσθέτουμε λίπασμα τακτικά στη διάρκεια του χρόνου. Τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε αυτό θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε λουλούδια με ποιότητα και ποσότητα. Η λίπανση του φυτού τοποθετείτε στο τέλος του χειμώνα. Εναλλακτικά, στις αρχές της άνοιξης αλλά και στις δύο περιπτώσεις, μετά το κλάδεμα.

Ο τύπος του λιπάσματος ανήκει σε αυτά που είναι είτε διαλυτά σε νερό είτε κοκκώδης συνθέσεως. Θα πρέπει να είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο αλλά και άζωτο. Στα τέλη του χειμώνα και τις αρχές του καλοκαιριού θα πρέπει να λιπαίνουμε τις αναρριχώμενες και δενδρώδη τύπου τριανταφυλλιές. Σε αντίθεση, οι θαμνώδεις αλλά και νάνες ποικιλίες, χρειάζονται λίπανση σε τακτά διαστήματα από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο.

Γύρω από τος ρίζες των φυτών, αναπτύσσονται ανεπιθύμητα χόρτα, τα γνωστά σε όλους ζιζάνια ως αποτέλεσμα της λίπανσης και του ποτίσματος. Θα πρέπει να απομακρύνονται σε τακτά διαστήματα με σκάλισμα, κατά το οποίο είναι ευκαιρία να εμπλουτίσουμε και το χώμα με λίπασμα αλλά και κομπόστ.

Εποχή και τρόπος κλαδέματος της τριανταφυλλιάς

Η τριανταφυλλιά είναι ένα φυτό το οποίο χρειάζεται κλάδεμα. Αποτελεί για αυτό μια πολύ σημαντική καλλιεργητική φροντίδα, ώστε να πετύχουμε την εξασφάλιση της πλούσιας ανθοφορίας αλλά και την ανάπτυξη σωστού και υγιούς φυλλώματος. Σε περίπτωση που το αμελήσουμε, θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία των βλαστών του φυτού, αλλά τα μικρά σε μέγεθος και αριθμό άνθη. Η εποχή που πρέπει να γίνετε το κλάδεμα, είναι από τα μέσα Ιανουαρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την εποχή του κλαδέματος, υπάρχουν παράγοντες που μπορεί να το διαφοροποιήσουν, όπως η ποικιλία της, το υψόμετρο και η περιοχή. Θα πρέπει να γίνετε απουσία βροχής σε μέρες με ήλιο. Κατά το κλάδεμα, θα πρέπει να ελέγχουμε τα εξασθενημένα μέρη του φυτού, άρρωστα και ξεραμένα κλαδιά, ώστε να διασφαλίζουμε το σωστό αερισμό του φυτού. Θα πρέπει να αφαιρούμε ακόμα τα άρρωστα άνθη, για να επιτύχουμε τη καλύτερη ανθοφορία.

Ανάλογα πάντα τη ποικιλία, η τεχνική του κλαδέματος θα πρέπει να διαφοροποιείτε, για να διατηρηθεί το επιθυμητό σχήμα και να έχουμε ένα φυτό πλούσιο σε άνθηση.

Έντομα που προσβάλλουν τη τριανταφυλλιά

Ένα από τα κυριότερα έντομα που προσβάλλουν το φυτό μας είναι η μελίγκρα, η οποία κάνει ζημιά στα φυλλώματα και τους βλαστούς και δημιουργεί μελιτώματα. Ακόμα οι κάμπιες που δημιουργούν τρύπες στα φύλλα της, οι βρωμούσες, τα κοκκοειδή και ο αλευρώδης. Μπορεί ακόμα να προσβληθεί από το τετράνυχο, που ευνοείτε από τις ξηρές καλοκαιρινές συνθήκες. Αυτός είναι ένα μικροσκοπικό αραχνάκι, το οποίο κατά το καλοκαίρι, ξεραίνει τα φυλλώματα τις τριανταφυλλιάς, σαν να έχει χτυπηθεί από φλόγιστρο.

Αντιμετωπίζουμε τα έντομα αυτά, με ψεκασμό των φύλλων. Χρησιμοποιούμε βιολογικά εντομοκτόνα, όπως η πυρεθρίνη αλλά και ο θερινός πολτός. Η προμήθεια τους γίνετε από γεωπονικά καταστήματα. Προσθέτουμε θειάφι για τη καταπολέμηση του τετράνυχου, ενώ η εφαρμογή βάκιλου, λειτουργεί αποτελεσματικά απέναντι στις κάμπιες.

Ασθένειες από τις οποίες προσβάλετε

Είναι ένα φυτό που προσβάλετε από αρκετές μυκητολογικές ασθένειες. Μία από αυτές είναι το ωίδιο, το οποίο προκαλεί άσπρισμα στα φύλλα και στα μπουμπούκια. Η σκωρίαση που προκαλεί στα φύλλα πορτοκαλί και κίτρινες κηλίδες. Είναι ακόμα η μελανή κηλίδωση, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία μαύρων κηλίδων στα φύλλα της. Παρατηρείτε μια αυξανόμενη προσβολή από ασθένειες στη περίπτωση που είναι πυκνά φυτεμένες και ο αερισμός είναι κακός, όταν προορίζονται δηλαδή για τη δημιουργία φράκτη.

Μπορεί να το συναντήσουμε και σε περιπτώσεις όπου η φύτευση έχει γίνει σε σκιερό μέρος είτε στο γκαζόν, καθώς κατά το πότισμα του διαβρέχει το φύλλωμα τους. Για να αντιμετωπίσουμε οικολογικά αυτές τις ασθένειες, σκονίζουμε αυτού του είδους τα φυτά με αυτοσχέδιο διάλυμα που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι από μαγειρική σόδα σε αναλογία ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε δύο λίτρα νερού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε σκευάσματα θειαφιού και χαλκού τα οποία διαλύονται σε νερό.

Τα φύλλα κιτρινίζουν και ξεραίνονται

Μπορεί να παρατηρήσουμε κιτρίνισμα των φύλλων της. Αυτό οφείλετε είτε στο υπερβολικό πότισμα, είτε στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή στην έλλειψη νερού. Ακόμα μπορεί να οφείλετε στην έλλειψη θρεπτικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος ή το άζωτο, που σημαίνει ότι το φυτό μας χρειάζεται λίπασμα.

Ένας ακόμα λόγος, είναι και οι μυκητολογικές ασθένειες, που οδηγούν στο κιτρίνισμα και το πέσιμο των φύλλων. Ο τετράνυχος μπορεί να οδηγήσει επίσης σε καρουλιάσματα και ξηράνσεις, ειδικά τη περίοδο του καλοκαιριού.

Πολλαπλασιασμός της τριανταφυλλιάς

Σίγουρα θα έχουμε συναντήσει κάποια ξεχωριστή ποικιλία σε κάποιο κήπο και θα θέλαμε να έχουμε και εμείς μια ίδια για να φυτεύσουμε στο δικό μας σπίτι. Καθώς η εύρεση της δεν είναι εύκολη στις περισσότερες των περιπτώσεων, μία προσιτή λύση είναι να φτιάξουμε τα δικά μας φυτά. Ακολουθούμε τις οδηγίες του πολλαπλασιασμού και μέσα στην άνοιξη, κόβουμε τμήματα των από καλοσχηματισμένους βλαστούς, , δηλαδή μοσχεύματα μήκους περίπου είκοσι με εικοσιπέντε εκατοστά, αφού έχουν αρχίσει να παίρνουν μορφή ξύλου.

Αφού αφαιρέσουμε τα 2/3 από τα φύλλα που βρίσκονται στη βάση του μοσχεύματος, τα ψεκάζουμε με ορμόνη ριζοβολίας στη τομή της βάσης τους για να επιτύχουμε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας. Κατόπιν, φυτεύουμε το μόσχευμα σε βάθος δέκα με δεκαπέντε εκατοστά σε γλάστρα φυτωρίου, με τρόπο τέτοιο ώστε τα φύλλα του μοσχεύματος να βρίσκονται πάνω από το χώμα.

Τοποθετούμε το γλαστράκι σε ένα περιβάλλον δροσερό αλλά και φωτεινό, μέχρι να βγάλει ρίζες. Μετά από διάστημα πέντε ή και έξι εβδομάδων, το φυτό μας θα είναι έτοιμο για μεταφύτευση στη τελική του θέση στο κήπο.

Ένα τελευταίο μυστικό

Πιθανό να έχουμε ακούσει για τα μαύρα τριαντάφυλλα. Στη πραγματικότητα, δεν είναι κάτι άλλο από ποικιλίες του φυτού, των οποίων τα λουλούδια έχουν χρώμα καστανό είτε σκούρο κόκκινο. Μπορούμε να κάνουμε το χρώμα τους πιο βαθύ και σκούρο, ποτίζοντας τα φυτά με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο μαύρο μελάνι.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Γλυφάδα αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στη Γλυφάδα. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner