Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Θησείο-Ψυρρή Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Θησείο-Ψυρρή αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Θησείο-Ψυρρή αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Θησείο-Ψυρρή αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στο Θησείο-Ψυρρή αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο. Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στο Θησείο-Ψυρρή.

Οι πιο γνωστές ποικιλίες του φίκου μπέντζαμιν

Ο φίκος βενιαμίν αποτελεί το πιο διάσημο είδος φίκου, όπως και ένα από τα εντυπωσιακότερα φυλλώδη φυτά για γλάστρα. Οι ποικιλίες του μπορεί να τόσο ως προς το χρώμα, σχήμα και μέγεθος του φυλλώματος τους, όσο και στην ανάπτυξη που παρουσιάζουν. Όσον αφορά το χρώμα, οι ποικιλίες του φίκου μπέντζαμιν διαθέτουν αποχρώσεις που κυμαίνονται από σκουρόχρωμες γυαλιστερές έως και το πιο ανοιχτό πράσινο . Ακόμη, υπάρχουν και οι ποικιλίες τύπου μπέντζαμιν πανασέ, οι οποίες εμφανίζουν διχρωμία μέσω των πρασινοκίτρινων φύλλων τους.

Η οικογένεια αυτή αποτελείται από πολλά γνωστά καθώς και αγαπημένα είδη φυτών. Εκτός από τον φίκο μπέντζαμιν, εξίσου γνωστός είναι και ο φίκος ελάστικα, ο οποίος διαθέτει μεγάλα και γυαλιστερά παχιά φύλλα. Ακόμη, ο ροδίτικος φίκος που έχει μικρά οβάλ και γυαλιστερά φύλλα, όπως και ο φίκος λυράτα με τα μεγάλου μεγέθους δερματώδη φύλλα του, των οποίων το σχήμα θυμίζει βιολί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη περίπτωση μας παρουσιάζει ο φίκος μινιατούρα. Αυτός φτάνει σε ύψος μέχρι και το ένα μέτρο και το συναντάμε φυτό μπονσάι. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και η συκιά, το αγαπημένο μας καρποφόρο δέντρο που μας χαρίζει τους νόστιμους και γλυκούς καρπούς του, είναι επίσης ένα είδος φίκου.

Οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξης

Ο φίκος μπέντζαμιν είναι ένα φυτό που χρειάζεται φωτεινά μέρη καθώς και ένα ήπιο κλίμα για να αναπτυχθεί, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το πλούσιο και καταπράσινο φύλλωμά του. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε σκιερά είτε και ημισκιερά σημεία για να το φυτεύσουμε, τέτοια που να μην έρχονται σε επαφή με άμεσο τρόπο με τις ακτίνες του ήλιου. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα στο φύλλωμα του, ειδικά κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι ο φίκος είναι ένα φυτό ευαίσθητο στις πολύ μικρές θερμοκρασίες του χειμώνα, όπως επίσης και στους δυνατούς βοριάδες οι οποίοι και μπορούν να του προκαλέσουν την εκτεταμένη πτώση των φύλλων. Θα πρέπει να φυτεύεται σε γόνιμο έδαφος το οποίο να διαθέτει καλή αποστράγγιση έτσι ώστε να απομακρύνεται το υπερβάλλον νερό από το πότισμα ή τις βροχοπτώσεις. Με αυτό το τρόπο αποφεύγουμε την υπερβολική υγρασία στη ρίζα του, η οποία μπορεί να εμφανίσει σαπίσματα.

Φροντίδα του Φίκου Μπέντζαμιν

Από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ο φίκος μας, είναι αυτό της απότομης πτώσης των φύλλων του. Κάτι που μας ενοχλεί ιδιαίτερα, ειδικά στη περίπτωση που βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Η πτώση των φύλλων μπορεί να οφείλεται στο μειωμένο είτε και στο υπερβολικό του πότισμα, πιθανόν στο ξηρό περιβάλλον και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Ακόμη, στο χαμηλό φωτισμό του όπως και στην υπερβολική λίπανση με αμμωνιακό λίπασμα.

Για να το αποφύγουμε, ειδικά στη περίπτωση της γλάστρας μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να προσέχουμε τα εξής:

  • Τον διατηρούμε σε μια φωτεινή θέση μέσα στο σπίτι
  • Εφαρμόζουμε σταθερά ποτίσματα και εξασφαλίζουμε ότι το νερό που πλεονάζει φεύγει μέσα από τις τρύπες της γλάστρας
  • Αποφεύγουμε να μετακινούμε τη γλάστρα όπως και τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία
  • Τοποθετούμε σε μια θέση μακριά από το καλοριφέρ και το τζάκι, όπως  και από τα θερμά και ψυχρά ρεύματα του κλιματιστικού
  • Διαβρέχουμε κατά τη καλοκαιρινή περίοδο το φύλλωμα του, ώστε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον υγρασίας

Σωστή λίπανση και ασθένειες που προσβάλουν το φίκο μπέντζαμιν

Πρόκειται για ένα φυτό που χρειάζεται αρκετά θρεπτικά στοιχεία και λίπανση, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει το φύλλωμα του γυαλιστερό και πράσινο, χωρίς το φαινόμενο της εμφάνισης κίτρινων είτε και ξεθωριασμένων φύλλων. Θα πρέπει να προσθέτουμε μια φορά το μήνα ένα πλήρες και κοκκώδες λίπασμα που να είναι εμπλουτισμένο σε σίδηρο και μαγνήσιο, για εκείνα τα φυτά που έχουμε στο εξωτερικό της οικείας μας.

Για τα φυτά εκείνα που έχουμε τοποθετημένα σε γλάστρες, προτιμούμε ένα υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά. Επαναλαμβάνουμε τη λίπανση ανά δύο εβδομάδες από την αρχή της άνοιξης έως και τα τέλη του φθινοπώρου. Ο φίκος μπέντζαμιν είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό στη προσβολή του από μυκητολογικές ασθένειες αλλά και έντομα. Ωστόσο υπάρχει η περίπτωση σε κάποιες περιπτώσεις να συναντήσουμε τη προσβολή του από διάφορα έντομα, όπως για παράδειγμα η ψώρα των φυτών, η βαμβακάδα και ο αλευρώδης στο Θησείο-Ψυρρή.

Αυτά δημιουργούν προβλήματα στα φύλλα του και για να τα προστατέψουμε φροντίζουμε να ψεκάζουμε με βιολογικό σκεύασμα θερινού πολτού είτε και αλάτων καλίου που μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο γεωπονικό κατάστημα. Η εφαρμογή του ψεκασμού θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά από δύο εβδομάδες. Διαφορετικά, μπορούμε για πρόληψη να ψεκάζουμε ένα αυτοσχέδιο διάλυμα που κάνουμε εμείς, διαλύοντας μία κουταλιά τριμμένο πράσινο σαπούνι και μια οινοπνεύματος μέσα σε ένα λίτρο νερό.

 

Φίκος μπέντζαμιν και κιτρίνισμα των φύλλων

Η μεγάλη συχνότητα στο πότισμα των φυτών μας όπως και η κακή αποστράγγιση του νερού της γλάστρας, ενδέχεται να προκαλέσει το κιτρίνισμα και καφέτιασμα των φύλλων, κάτι που οφείλεται στην υπερβολική υγρασία. Ακόμη, μπορεί να αποτελούν και ένα σημάδι ότι ήρθε πλέον η ώρα να μεταφυτεύσουμε το φίκο μας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα είτε ακόμη και μια υπενθύμιση, ότι δεν τον έχουμε λιπάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προκειμένου να αποφύγουμε το κιτρίνισμα των φύλλων, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Τακτικό πότισμα του φυτού μας και επανάληψη μόνο όταν στεγνώσει η γλάστρα
  2. Ελέγχουμε άμα οι ρίζες του φυτού μας έχουν πυκνώσει στη γλάστρα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να το μεταφυτεύσουμε άμεσα
  3. Τον λιπαίνουμε τακτικά με υγρό λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το πράσινο χρώμα των φύλλων του.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Θησείο-Ψυρρή αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στο Θησείο-Ψυρρή. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner