Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Πετράλωνα αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Πετράλωνα αποστολή λουλουδιών - Online ανθοπωλείο
Πετράλωνα αποστολή λουλουδιών – Online ανθοπωλείο

Πετράλωνα αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στα Πετράλωνα αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στα Πετράλωνα.

Η σωστή εποχή για το κλάδεμα της ορτανσίας

Η ορτανσία είναι ένα λουλούδι που χρειάζεται κλάδεμα κάθε χρόνο. Με το τρόπο αυτό τη βοηθάμε να αναπτύξει μια ζωηρή βλάστηση αλλά και τη πλούσια ανθοφορία. Η κατάλληλη εποχή για να τη κλαδέψουμε είναι στα τέλη του χειμώνα και ειδικά κατά το μήνα Φεβρουάριο. Αυτή τη περίοδο το φυτό βρίσκεται σε φάση λήθαργου και επομένως δεν αναπτύσσει ακόμη καινούρια βλάστηση.

Θα πρέπει να τις κλαδεύουμε αρκετά, αφήνοντας δύο μέχρι τρεις οφθαλμούς. Οι οφθαλμοί είναι τα σημεία από τα οποία βγαίνουν οι βλαστοί. Μετράμε σε αυτή τη περίπτωση από τη βάση και κόβουμε το πάνω μέρος του φυτού μας, αφού η ορτανσία ανθίζει πάντα στα κλαδιά της τρέχουσας περιόδου.

Με το κλάδεμα καταφέρνουμε να απομακρύνουμε το φυτικό υλικό το οποίο δεν χρειάζεται το φυτό ,ας. Παράλληλα το διατηρούμε με το τρόπο αυτό σε μια συμπαγή και συμμετρική εμφάνιση με δυνατούς αλλά και ανθοφόρους βλαστούς. Όσο λιγότεροι είναι οι ανθοφόροι βλαστοί που αφήνονται συμμετρικά της, τόσο πιο πλούσια και εντυπωσιακή θα είναι η ταξιανθία που θα παραχθεί και θα μας δώσει υπέροχα λουλούδια με όμορφο σχήμα.

Μέθοδοι για να πολλαπλασιάσουμε την ορτανσία μας

Την ορτανσία θα τη βρούμε στο εμπόριο σε μια τιμή αρκετά υψηλή σε σχέση με τα υπόλοιπα καλλωπιστικά φυτά. Την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να βρίσκουμε πάντα τις αγαπημένες μας ποικιλίες. Μπορούμε με εύκολο και οικονομικό  τρόπο να δημιουργήσουμε τα δικά μας φυτά ορτανσίας στα Πετράλωνα. Ο πολλαπλασιασμός της ενδέχεται να γίνει με δύο τρόπους:

  1. Με διαίρεση των ριζωμάτων
  2. Με μοσχεύματα.

Ο πολλαπλασιασμός της ορτανσίας με διαίρεση ριζωμάτων

Πρακτικός τρόπος για τη δημιουργία νέων φυτών ορτανσίας είναι αυτός μέσω της διαίρεσης των ριζωμάτων της. Στην αρχή της άνοιξης και μόλις τη κλαδέψουμε, τη βγάζουμε από το σημείο που είναι τοποθετημένη. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κατόπιν χωρίζουμε σε κομμάτια τη μπάλα χώματος που έχει δημιουργηθεί με τις ρίζες του φυτού. Κατόπιν, φυτεύουμε αυτά τα τμήματα είτε σε γλάστρα είτε στο έδαφος. Τα καινούργια μας φυτά είναι έτοιμα να αναπτυχθούν και σε λίγες εβδομάδες θα απολαύσουμε τις καινούργιες υπέροχες ορτανσίες μας.

Ο πολλαπλασιασμός της ορτανσίας με μοσχεύματα

Όσον αφορά το πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα, θα πρέπει στο διάστημα από το Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Οκτωβρίου, να κόβουμε από τη κορυφή του φυτού μας τμήματα βλαστών με μήκος από 10 έως και 15 εκατοστά από τη κορυφή του φυτού μας.

Θα πρέπει να απομακρύνουμε τα 2/3 των φύλλων από τη βάση και κατά μήκος του βλαστού και κατόπιν να τα φυτεύσουμε σε γλάστρες τύπου φυτωρίου. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μοσχεύματα της ριζώνουν με σχετική ευκολία. Έτσι η χρήση ορμόνης ριζοβολίας δεν είναι αναγκαία για να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας του πολλαπλασιασμού.

Ασθένειες και έντομα από τα οποία προσβάλλετε η ορτανσία

Πρόκειται για ένα σε γενικές γραμμές ευαίσθητο φυτό το οποίο και προσβάλλεται από αρκετές ασθένειες αλλά και έντομα. Όταν οι συνθήκες αερισμού και σχετικής υγρασίας είναι κκής ποιότητας, η ορτανσία μας υποφέρει από μυκητολογικές ασθένειες όπως ο βοτρύτης, του ωιδίου αλλά και της σκωρίασης. Για να αντιμετωπίσουμε την ασθένεια, μπορούμε να ψεκάσουμε με διάλυμα θειαφιού και χαλκού, τα οποία μπορούμε να βρούμε σε γεωπονικά καταστήματα ίσως και ανθοπωλεία.

Διαφορετικά, εφόσον επιθυμούμε τη πρόληψη, μπορούμε να φτιάξουμε ένα οικολογικό και αυτοσχέδιο σκεύασμα. Συγκεκριμένα, μπορούμε να διαλύουμε μια κουταλιά μαγειρικής σόδα και μία γλυκού ελαιόλαδου σε δύο λίτρα νερό και να το χρησιμοποιήσουμε για να ψεκάσουμε τα φυτά μας. Η οικολογική αντιμετώπιση της μελίγκρας και του τετράνυχου, που ενδέχεται να προσβάλλουν τις ορτανσίες μας στο διάστημα της άνοιξης αλλά και του καλοκαιριού, μπορούμε να ψεκάζουμε με βιολογικά σκευάσματα από θερινό πολτό, φυσικής πυρεθρίνης είτε αλάτων καλίου.

Διαφορετικά, μπορούμε να κάνουμε χρήση σπιτικών υλικών και να ψεκάσουμε με χειροποίητο σκεύασμα, που δημιουργούμε με διάλυση μιας κουταλιάς της σούπας από τριμμένο πράσινο και μιας από οινόπνευμα μέσα σε ένα λίτρο νερού.

Ένα τελευταίο μυστικό είναι ότι να λουλούδια της ορτανσίας, μπορούν και διατηρούν την ομορφιά τους ακόμη και όταν αποξηραθούν. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για το σωστό τρόπο αποξήρανσης λουλουδιών, μπορούμε να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα στη πάροδο του χρόνου και να ομορφύνουμε το σπίτι μας για καιρό.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Πετράλωνα αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, αγαπάμε τις  συνθέσεις λουλουδιών και δεν τις αντιμετωπίζουμε απλά ως μια εργασία. Είναι για εμάς έμπνευση, τέχνη αλλά και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, ως αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου. Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στα Πετράλωνα, ‘ετσι ώστε να απομακρύνουν το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Σε κάθε περίπτωση τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner