Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Μελίσσια Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Μελίσσια αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Μελίσσια αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Μελίσσια αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου. Εξυπηρετούμε τη κάθε είδους περίσταση στα Μελίσσια αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι εξίσου μοναδικές και για εμάς. Θα αντιμετωπίσουμε τη κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στα Μελίσσια.

Το σωστό πότισμα του φίκου μπέντζαμιν

Ο φίκος μπέντζαμιν είναι ένα φυτό που έχει σημαντικές ανάγκες τόσο σε εδαφική υγρασία, όσο και σε πότισμα έτσι ώστε να διατηρεί τα φύλλα του σε μια πράσινη και υγιή κατάσταση. Όταν το τοποθετούμε σε κάποιο εξωτερικό χώρο φροντίζουμε να το ποτίζουμε τακτικά, με συχνότητα τρείς φορές την εβδομάδα κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Τη περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου θα πρέπει να ποτίζετε μια με δυο φορές αντίστοιχα.

Όταν βρίσκεται στο εσωτερικό της οικείας μας, η συχνότητα του ποτίσματος είναι αυτή της μιας φοράς της εβδομάδα. Μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνετε αμέσως μόλις διαπιστώσουμε ότι το χώμα του φυτού είναι στεγνό. Καλό είναι τους καλοκαιρινούς μήνες να γίνετε συχνά και η διαβροχή των φύλλων του φίκου, έτσι ώστε να αποφύγουμε τις ξηράνσεις στις άκρες αυτών. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε για το λόγο αυτό νερό της βροχής είτε απιονισμένο.

Σωστή λίπανση και ασθένειες που προσβάλουν το φίκο μπέντζαμιν

Πρόκειται για ένα φυτό που χρειάζεται αρκετά θρεπτικά στοιχεία και λίπανση, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει το φύλλωμα του γυαλιστερό και πράσινο, χωρίς το φαινόμενο της εμφάνισης κίτρινων είτε και ξεθωριασμένων φύλλων. Θα πρέπει να προσθέτουμε μια φορά το μήνα ένα πλήρες και κοκκώδες λίπασμα που να είναι εμπλουτισμένο σε σίδηρο και μαγνήσιο, για εκείνα τα φυτά που έχουμε στο εξωτερικό της οικείας μας.

Για τα φυτά εκείνα που έχουμε τοποθετημένα σε γλάστρες, προτιμούμε ένα υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά. Επαναλαμβάνουμε τη λίπανση ανά δύο εβδομάδες από την αρχή της άνοιξης έως και τα τέλη του φθινοπώρου. Ο φίκος μπέντζαμιν είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό στη προσβολή του από μυκητολογικές ασθένειες αλλά και έντομα. Ωστόσο υπάρχει η περίπτωση σε κάποιες περιπτώσεις να συναντήσουμε τη προσβολή του από διάφορα έντομα, όπως για παράδειγμα η ψώρα των φυτών, η βαμβακάδα και ο αλευρώδης.

Αυτά δημιουργούν προβλήματα στα φύλλα του και για να τα προστατέψουμε φροντίζουμε να ψεκάζουμε με βιολογικό σκεύασμα θερινού πολτού είτε και αλάτων καλίου που μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο γεωπονικό κατάστημα. Η εφαρμογή του ψεκασμού θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά από δύο εβδομάδες. Διαφορετικά, μπορούμε για πρόληψη να ψεκάζουμε ένα αυτοσχέδιο διάλυμα που κάνουμε εμείς, διαλύοντας μία κουταλιά τριμμένο πράσινο σαπούνι και μια οινοπνεύματος μέσα σε ένα λίτρο νερό.

Λόγοι για τους οποίους ο φίκος μπέντζαμιν ρίχνει τα φύλλα του

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ο φίκος μπέντζαμιν στα Μελίσσια, είναι αυτό της απότομης πτώσης των φύλλων του. Κάτι που μας ενοχλεί ιδιαίτερα, ειδικά στη περίπτωση που βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Η πτώση των φύλλων μπορεί να οφείλεται στο μειωμένο είτε και στο υπερβολικό του πότισμα, πιθανόν στο ξηρό περιβάλλον και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Ακόμη, στο χαμηλό φωτισμό του όπως και στην υπερβολική λίπανση με αμμωνιακό λίπασμα.

Για να το αποφύγουμε, ειδικά στη περίπτωση της γλάστρας μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να προσέχουμε τα εξής:

  • Τον διατηρούμε σε μια φωτεινή θέση μέσα στο σπίτι
  • Εφαρμόζουμε σταθερά ποτίσματα και εξασφαλίζουμε ότι το νερό που πλεονάζει φεύγει μέσα από τις τρύπες της γλάστρας
  • Αποφεύγουμε να μετακινούμε τη γλάστρα όπως και τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία
  • Τοποθετούμε σε μια θέση μακριά από το καλοριφέρ και το τζάκι, όπως  και από τα θερμά και ψυχρά ρεύματα του κλιματιστικού
  • Διαβρέχουμε κατά τη καλοκαιρινή περίοδο το φύλλωμα του, ώστε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον υγρασίας

Φίκος μπέντζαμιν και κιτρίνισμα των φύλλων

Η μεγάλη συχνότητα στο πότισμα των φυτών μας όπως και η κακή αποστράγγιση του νερού της γλάστρας, ενδέχεται να προκαλέσει το κιτρίνισμα και καφέτιασμα των φύλλων, κάτι που οφείλεται στην υπερβολική υγρασία. Ακόμη, μπορεί να αποτελούν και ένα σημάδι ότι ήρθε πλέον η ώρα να μεταφυτεύσουμε το φίκο μας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα είτε ακόμη και μια υπενθύμιση, ότι δεν τον έχουμε λιπάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προκειμένου να αποφύγουμε το κιτρίνισμα των φύλλων, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Τακτικό πότισμα του φυτού μας και επανάληψη μόνο όταν στεγνώσει η γλάστρα
  2. Ελέγχουμε άμα οι ρίζες του φυτού μας έχουν πυκνώσει στη γλάστρα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να το μεταφυτεύσουμε άμεσα
  3. Τον λιπαίνουμε τακτικά με υγρό λίπασμα κατάλληλο για πράσινα φυτά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το πράσινο χρώμα των φύλλων του.

Σωστό κλάδεμα του φίκου μπέντζαμιν

Είναι ένα φυτό που χρειάζεται ελαφρύ κλάδεμα μια φορά το χρόνο, έτσι ώστε να διατηρήσει τη ζωντάνια των φύλλων του όπως επίσης και το σχήμα του. Η κατάλληλη εποχή για το κλαδέψουμε το φυτό μας είναι στις αρχές της άνοιξης, αφού φυσικά έχει περάσει η παγωνιά της χειμερινής περιόδου.

Όταν τον κλαδεύουμε, θα πρέπει να αφαιρούμε τους βλαστούς εκείνους που είτε ξεραίνονται είτε έχουν κιτρινίσει τα φύλλα τους. Με το τρόπο αυτό δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξη νέας πράσινης βλάστησης. Σε περίπτωση που ο φίκος μας έχει ψηλώσει πολύ και το φύλλωμα του έχει γίνει αραιό, θα πρέπει να κλαδέψουμε τη κορυφή του, έτσι ώστε να αναπτύξει πιο πλούσιο φύλλωμα στα χαμηλά, όπως επίσης και πιο συμπαγή κόμη.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Μελίσσια αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου. Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στα Μελίσσια. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές.

Όλα τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner