Shopping Cart
         Ωράριο Καταστήματος: Δευτέρα-Παρασκευή: 8:30 – 20:00

Δροσιά Αποστολή Λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Δροσιά αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο
Δροσιά αποστολή λουλουδιών online ανθοπωλείο

Δροσιά αποστολή λουλουδιών Online Ανθοπωλείο

Στο ανθοπωλείο Laura Flowers, ειδικευόμαστε στις συνθέσεις και στην αποστολή λουλουδιών, για κάθε τύπο περίστασης. Η πολύχρονη εμπειρία μας και η αστείρευτη αγάπη μας για τα άνθη, μας έχουν καταξιώσει στις καρδιές των πελατών μας, στο πέρασμα του χρόνου.

Εξυπηρετούμε κάθε είδους περίσταση στη Δροσιά αποστολή λουλουδιών. Οι στιγμές σας είναι μοναδικές και για εμάς. Αντιμετωπίζουμε την κάθε περίσταση με επαγγελματισμό και πάθος, για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στον χώρο.

Είτε πρόκειται για γάμο, βάφτιση, είτε για οποιαδήποτε άλλη περίσταση επιθυμείτε, μην διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι άνθρωποι μας θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, όπως και θα αναλάβουν την αποστολή της κάθε σας παραγγελίας στη Δροσιά.

Το σωστό πότισμα των χρυσάνθεμων

Τα χρυσάνθεμα είναι φυτά που έχουν σημαντικές ανάγκες σε νερό προκειμένου να εμφανίσουν μια ζωηρή βλάστηση όπως και πλούσια ανθοφορία. θα πρέπει να ποτίζονται 2 φορές στο διάστημα της βδομάδα, κατά τη περίοδο της άνοιξης όπως και του φθινοπώρου. Να θυμάστε όμως ότι κατά τη ζεστή καλοκαιρινή περίοδο χρειάζονται πιο συχνό πότισμα, ανά 2 ημέρες για την ακρίβεια, ειδικά όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, όπως και τη περίοδο που ακολουθεί το σχηματισμό των μπουμπουκιών του.

Θα πρέπει να δίνετε προσοχή στο υπερβολικό πότισμα, αφού ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει στο σάπισμα και τη ξήρανση του ριζικού συστήματος, εξαιτίας της ανάπτυξης ασθενειών. Ακόμη, θα πρέπει κατά το πότισμα των χρυσάνθεμων να προσέχουμε να μη βρέχονται τα φύλλα τους, προκειμένου να αποφύγουμε μια πιθανή προσβολή από διάφορες μυκητολογικές ασθένειες, όπως είναι για παράδειγμα το ωίδιο και η σκωρίαση.

Σωστή λίπανση και αντιμετώπιση ασθενειών

Είναι ένα φυτό με αυξημένες απαιτήσεις για θρεπτικά συστατικά και λίπασμα, προκειμένου να μας δώσει πλήθος λουλουδιών όπως και μια μεγάλη σε διάρκεια ανθοφορία. Για τα χρυσάνθεμα εκείνα που έχουμε φυτέψει στο κήπο της οικείας μας, θα πρέπει να προσθέτουμε 1 κουταλιά από ένα πλήρες λίπασμα και με συχνότητα μια φορά το μήνα στο διάστημα από τα μέσα της άνοιξης έως και τα μέσα του φθινοπώρου.

Όσον αφορά αυτά που έχουμε φυτεμένα σε γλάστρες, χρειαζόμαστε διαφορετική λίπανση. Εκεί πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα πλήρες υγρό λίπασμα για ανθοφορίας, ξεκινώντας στις 2 εβδομάδες μετά από τη μεταφύτευση. Στη συνέχεια θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε ανά 2 με 3 εβδομάδες στο διάστημα από τα τέλη της άνοιξης έως και αυτά του φθινοπώρου.

Όταν επικρατούν συνθήκες με υπερβολική υγρασία τα χρυσάνθεμα ενδέχεται να χτυπηθούν από την ασθένεια του ωιδίου. Αυτή η ασθένεια τους προκαλεί ένα άσπρισμα στα φύλλα, όπως επίσης και της σκωρίασης η οποία τους προκαλεί πορτοκαλί και καφέ κηλίδες. Ως μέτρο πρόληψης, μπορούμε να ψεκάσουμε τα φυτά μας σε διαστήματα των 2 εβδομάδων με κάποιο αυτοσχέδιο σκεύασμα όπως διαλύοντας 1 κουταλιά μαγειρικής σόδας μέσα σε 2 λίτρα νερό.

Η έντονη προσβολή μπορεί να αντιμετωπιστεί με βρέξιμο θειάφι, το οποίο και μπορούμε να προμηθευτούμε από γεωπονικά καταστήματα είτε και ανθοπωλεία. Για την αντιμετώπιση της μελίγκρας και της κάμπιας που προσβάλλουν τα φύλλα των χρυσάνθεμων, θα πρέπει να ψεκάζουμε προληπτικά με κάποιο επίσης φυσικό διάλυμα. όπως ανακατεύοντας 1 κουταλιά τριμμένου  πράσινου σαπουνιού μέσα σε 1 λίτρο νερό. Σε κατάσταση μεγάλης προσβολής, τα ψεκάζουμε με βιολογικό σκεύασμα από φυσικής πυρεθρίνης είτε θερινό πολτό.

Κατάλληλο κλάδεμα για το χρυσάνθεμο

Τα χρυσάνθεμα θα πρέπει να κλαδεύονται κάθε χρόνο, αφού πρώτα έχει μαραθεί το σύνολο των λουλουδιών τους. Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα χαμηλά φύλλα τα οποία έχουν ξεραθεί και στη συνέχεια θα πρέπει να κόψουμε τις κορυφές, ακριβώς λίγο πιο πάνω από το σημείο που γίνεται η διακλάδωση με το κεντρικό μίσχο. Θα παρατηρήσουμε ότι μετά το κλάδεμα θα εμφανίσουν σύντομα νέα κλαδιά, όπως επίσης και αρκετές παραφυάδες με δικές του ρίζες.

Όσο διαρκεί η ανθοφορία του χρυσάνθεμου στη Δροσιά, θα πρέπει να αφαιρούμε τα λουλούδια τα οποία ολοκληρώνουν την ανθοφορία τους και στη συνέχεια ξεραίνονται. Αυτό θα πρέπει να γίνεται όχι μόνο για λόγους ομορφιάς του φυτού, αλλά και για να το βοηθήσουμε να μπορέσει να σχηματίσει καινούρια λουλούδια μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μέθοδοι για πολλαπλασιασμό

Προκειμένου να δημιουργήσουμε καινούργια φυτά χρυσάνθεμου με εύκολο και οικονομικό τρόπο, μπορούμε να ακολουθήσουμε τρείς βασικές μεθόδους:

  • η μέθοδος του πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα
  • η μέθοδος με σπόρους
  • η μέθοδος της διαίρεσης ριζωμάτων

Ο πολλαπλασιασμός του χρυσάνθεμου με σπόρο

Είναι ένα φυτό που μπορεί να πολλαπλασιαστεί και μέσω σπόρου ο οποίος φυτεύεται κατά τις αρχές της άνοιξης ή εναλλακτικά σε κάποιο σπορείο κατά τα τέλη του χειμώνα. Τα χρυσάνθεμα εκείνα που δημιουργούνται από σπόρο αναμένεται να ανθίσουν την επόμενη χρονιά της φύτευσης.

θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν είμαστε σίγουροι ότι το λουλούδι που θα μας δώσουν θα είναι στο ίδιο χρώμα με αυτό από το οποίο προήλθε ο σπόρος. Η μεταφύτευση των φυτών που θα προκύψουν σε άλλη γλάστρα είτε άμεσα στο χώμα μπορεί να γίνει όταν το ύψος φτάσει αυτό των 25 εκατοστών περίπου.

Ο πολλαπλασιασμός του χρυσάνθεμου με μοσχεύματα

Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι από τους πιο γρήγορους τρόπους για να πάρουμε καινούρια αλλά και ανθισμένα φυτά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Κατά τη περίοδο της άνοιξης είτε και του καλοκαιριού, θα πρέπει να κόψουμε τμήματα των βλαστών με μήκος περίπου 10 εκατοστά από τη βλάστηση στη κορυφή του μητρικού φυτού και στη συνέχεια να τα φυτεύσουμε σε κάποια γλάστρα φυτωρίου, η οποία να περιέχει τύρφη και περλίτη, στις αναλογίες του 1:1.

Θα πρέπει να διατηρούμε τα φυτά μας σε ένα περιβάλλον δροσερό μέχρι να βγάλουν ρίζες και στη συνέχεια να μεταφυτευτούν στη τελική τους θέση. Κάνουμε χρήση ορμόνης ριζοβολίας για να μας βοηθήσει στην εξασφάλιση της μεγαλύτερης επιτυχίας κατά τη διάρκεια του πολλαπλασιασμού.

Ο πολλαπλασιασμός χρυσάνθεμου με διαίρεση ριζωμάτων

Η διαίρεση με ριζώματα είναι ένας ιδιαίτερα πρακτικός τρόπος για τη δημιουργία νέων φυτών χρυσάνθεμου, ιδιαίτερα όταν είναι φυτεμένα σε γλάστρες. Όταν τα χρυσάνθεμα μας αποκτήσουν ύψος κοντά στα 15 εκατοστά τη περίοδο της άνοιξης, μπορούμε να τα αποκόψουμε από το μητρικό μας φυτό και στη συνέχεια να χωρίσουμε τη μπάλα του χώματος που έχει τα ριζώματα σε δύο κομμάτια.

Στη συνέχεια, αφού τα κορφολογήσουμε είναι δυνατόν να τα φυτέψουμε στις καινούργιες γλάστρες και να δημιουργήσουμε νέα φυτά, τα οποία θα μας χαρίσουν τα δικά πλέον υπέροχα άνθη από το επόμενο φθινόπωρο.

Γιατί να επιλέξετε Laura Flowers Δροσιά αποστολή λουλουδιών για την online παραγγελία σας;

Στο Laura Spring Flowers, οι συνθέσεις λουλουδιών δεν είναι απλά μια εργασία. Είναι έμπνευση, τέχνη και πάθος για δημιουργία. Είμαστε ένα από τα πιο παλιά ανθοπωλεία στον χώρο μας, αποτέλεσμα της αγάπης του κόσμου.

Οι άνθρωποι μας, θα σας συνοδεύσουν με επαγγελματισμό σε κάθε σας περίσταση στη Δροσιά. Είμαστε εδώ για να απομακρύνουμε το άγχος της δημιουργίας από επάνω σας και να σας προσφέρουμε μοναδικές στιγμές. Τα άνθη μας είναι της καλύτερης ποιότητας στο σύνολο τους. Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάθε σας ανάγκη στο στο τηλέφωνο +302103314984, είτε μέσω email. Ακόμα, εγγραφείτε στο eshop μας, για να εκτελείτε παραγγελίες και αποστολές από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης:

espa banner